Upplevelser

Bland 100 000 andra

Ibland får man skratta åt sig själv och så skall det väl vara. I morse på frukosten så skulle jag ha hett vatten till mitt te vilket krävde en knapptryckning på apparaten. Hur jag än tryckte hände ingenting och jag sökte efter någon annan hemlig knapp. Nix, ingen sådant och inget varmt vatten strömmade till. Till slut frågade jag en annan hotellgäst och han sade det är bara att trycka på knappen vilket han gjorde, en snabb, lätt tryckning och vips strömmade vattnet till. Haha… just det, inte stå och hålla inne knappen eller trycka hårt och långsamt.

Det är just detta som många äldre människor har problem med när det gäller nya apparater eller datorn, att knappar och musrörelser skall behandlas lätt och snabbt, inget långt megatryck på knappen. Och så gick jag själv på denna nit haha… Nåja, te fick jag och frukosten var helt ok men inget bacon och äggröra. Så är det alltid på en hotellfrukost, det häller att få en översyn av utbudet och att hitta allt man behöver. Systemen är otaliga och ibland kan man fundera hur de funderat när de planerat frukostbuffén.

Jag kom över igår med Aurora Botnia till Holmsund och sedan buss in till Umeå. Det är ju Umefolk, folkmusikfestivalen på gång. Men den verkligt stora händelsen denna helg i staden och dess omgivning är rally-VM vilket betyder att alla hotellrum har varit bokade lång tid tillbaka. Det har säkert också sin inverkan på Umefolk när mera långväga besökare inte har kunnat boka hotellrum och därför stannat hemma. Festivalen är också kraftigt bantad eftersom pandemin ställt till det med planeringen men jag beslöt ändå att ta del av det som bjuds. Jag bokade rum redan i september och då fick jag ta vad som fanns, vilket inte var mycket att välja på. Mitt favorithotell Comfort Winn tvärs över gatan till Folkets hus var helt fullt redan då.

Nåja, Norrland YMCA Hostel går också an även om jag fick bädda själv och duschen finns i korridoren. Toalett finns däremot i rummet vilket jag är tacksam för. Annars rent och snyggt.

Den första och enda konserten i går kväll var Hensjo med Jonas Knutsson & Liliana Zavala, ett storband med förstärkningar. Kanske inte min favoritmusik men skickligt spelande bjöd de på. Inledande Allspel missade jag för AB kom till kaj först 19:00, helt enligt planerna.

Idag lördag skiner solen och det blir en tur på stan samt besök på bokrean i motsats till rallyentusiasterna som får stå i snödrivorna i skogarna runt Umeå.  Ikväll när de kommer tillbaka för att trängas med tusentals andra på stadens restauranger och nöjesställen bänkar jag mig i lugn och ro på Idunteatern för att avnjuta musik. Var och en blir salig på sitt vis. – Hela 100 000 besökare väntas till Umeå dessa fyra dagar som rallyt pågår, torsdag till söndag, så det gäller att välja rätt arena.

Aurora Botnia

Inte så många passagerare på färjan igår trots att sportlovet inletts. Rederiet Wasaline har dock gott bokningsläge inför våren.

Umefolk 2022

Så klockan elva igår kväll samlades en skara musikvänner för att lyssna på musik med Hensjo med Jonas Knutsson & Liliana Zavala. Enda bilden som jag har i mobilen.


Program Umefolk – hemsida

2 kommentarer

 • annepauline

  Kalle Rovanperä vann Svenska rallyt! Han är otroligt duktig den killen. Jag undrar om du får en massa festande rally entusiaster med dig på båten hem. Heja Kalle, säger jag.

  • Per

   Jo, jag hörde det idag av en bekant. Jag är annars inte alls insatt i rallyvärlden och dess stjärnor.
   Det fanns idag en hel del passagerare på färjan till Vasa. Jag skulle tippa att 90% var karlar och många, kanske de flesta hade varit över för att titta på rallyt. Motorsporten är nog ganska stor i Finland. Men det gick lugnt till på återfärden, inga större jubelfester vad jag kunde se. Det verkade som de flesta körde bil så det hade nog sin betydelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »