Allehanda

Drömmar är som strömmar, igen

Jag vaknade upp till en strålande fin morgon. Solen hade nyss stigit över dimman nere vid åkern och strålade in mellan träden som om himlen bara fanns några hundra meter bort. Jodå, jag sov lite längre idag än vad jag brukar men visst vaknade jag vid 5-tiden men jag lyckades somna om.

Dröm i natt. Jag tittade ned mot byn och såg att vatten strömmade in vid Kohällhålet. Det såg så vackert ut, djupblått och livligt forsande. Plötsligt hade vattnet stigit och nådde ända upp till backen där jag bor och strömmade in i källaren på huset och nu var det inte så trevligt mera. Så högt har vattnet aldrig varit förr och då befinner vi oss 17 meter över havsytan. I nästa scen är jag i Malmö vid Centralen där även vattnet står högt på gatorna. För att förflytta mig måste jag kravla på broarna och göra livsfarliga hopp för att ta mig till torra och säkra områden.

Vad betyder den drömmen? Är det en varning för att klimatförändringar höjer nivån i havet och att det är dags att bygga sig en Noaks ark eller har jag tagit mig vatten över huvudet? Vad det skulle vara vet jag inte för några nya halsbrytande projekt är inte på gång. Eller är det? Jag har något som bubblar i bakhuvudet men som inte är så lätt att genomföra. – Jo, när jag tänker närmare på det har kanske drömmen med det att göra.

Himlen och Edens lustgård

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.