Resor

Fortsatt färd i färggrant landskap

Dåligt väder även på torsdag förmiddag. Duggregn omväxlande med regnskurar. Först när jag närmade mig Abisko upphörde regnet och det skymtade t.o.m. blå himmel.

I Kiruna ville jag besöka kyrkan för jag visste att den är lite speciell. Dessutom skall den flyttas till det nya Kiruna. Hur det skall gå till? Tyvärr pågick en begravning just när jag anlände så jag fick vänta en stund innan de var klara med ceremonin. Jag passade  på att äta en smörgås. Hastigt avklarad lunch.

I Abisko stannade jag till för att ta mig en titt på ingången till Kungsleden, en av Sveriges mest kända vandringsleder, drygt 400 km lång. Nu vill jag inte på något sätt berömma mig av att jag har gått Kungsleden men jag har i alla fall gått Kungsleden. I alla fall en liten bit.

Fjällvandring verkar intressant och få se om jag inte skall våga mig på något sådant småningom. Först bör jag dock få upp konditionen något.

Väldigt fina färger i naturen under hela färden på den svenska sidan av gränsen. Jag är mycket nöjd med min ruska-resa så långt. När jag passerat riksgränsen blev landskapet mera kargt och vilt med höga berg och branta stup. Också det vackert på sitt sätt.

Igår hände inga missöden utan jag stod på benen hela dagen. Även vid Silverfallet nära Björkliden med sina klippor och branta stup. Kameran är hela tiden med och jag försöker fånga stämning och natur under färdens gång. Dock är jag en amatör i jämförelse med de mera seriösa fotograferna.

Vid Silverfallet fanns en tysk som tog fotograferandet på stort allvar. Stativet var uppställt och olika filter användes. Det var dock inte själva vattenfallet han fotograferade utan en samling gula björklöv i en vattensamling.  Jag kunde riktigt se hur han funderade och komponerade, rörde om i vattnet, testade olika inställningar och väntade på det rätta ljuset. Det hade varit intressant att se resultatet.

På bloggen kommer jag att visa några bilder per dag men de flesta bilder kommer jag att processa när jag kommer hem. Jag saknar min stora, externa skärm som jag använder när jag bildbehandlar. Jag känner mig lite osäker att använda laptopens 15 tums skärm. Som om jag inte har full kontroll över processen. Småningom kommer jag dock att samla de bästa bilderna från resan på min Flickr fotosida.

Senaste natt sov jag i Narvik, idag blir de nya äventyr. Vädret ser ut att bli bättre vilket är finemang.


Kungsleden 

Moskojärvi i Gällivare
Kiruna kyrka
Kanske inte så imponerande stationsbyggnad vid Abisko Turiststation men det finns passagerare som vill stiga på
Ingång till Kungsleden
Kungsleden, den lätta delen
Silverfallet i Björkliden

0 kommentarer

 • Wesber

  Oj så vackert, den resan måste jag absolut göra framöver. September är en fin månad, nästa år kanske man skulle ta semester hela den månaden och bara njuta av den höga klara luften.

 • hasse

  Dundret besöktes för några år sen i vackert väder. Fast jag ställde mej tvivlande till min bils skick och ork både när det bar av uppåt , likaså nedåt…

  • PJ

   Visst är det en hög kulle 😉 men jag tyckte Brunte klarade den bra.
   Då såg du betydligt längre än vad jag gjorde i dimma och regnrusk (inte ruska).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »