Allehanda

Sommar, sommar, sommar

Vet ni vad som får mig att tänka allra mest på sommaren? En fråga som inställer sig när sommaren 2018 saga snart är all. För en saga var väl denna sommar med den värme och finväder som bjöds? Men också eldningsförbud och foderbrist för bönder.

Jo, när introt till ”Sommar i P1” spelas. Det får mig att tänka på en stilla, ledig sommardag i hängmattan eller på verandan med sommarens alla attribut glidandes förbi i en behaglig ström utan stress och krav. Surret från en humla, skriet från en mås, krossade jordgubbar i sockervatten, vindens sus i gårdsbjörken, doften från torrhö, en motorcykel som dundrar förbi, hallon direkt från busken, lera mellan tårna, sockergris och rödlemonad, nypotatis och en sillabit, klucket från strandstenarna, höga bomullsmoln, regnbågen.

Jag läste i bladet att Anders Berglund fick flest lyssnare på radion medan Bianca Ingrosso drog bäst som podd. Själv tyckte jag Mark Levengood var bäst även om jag långt ifrån ännu har lyssnat på alla.  Claes Månsson må också omnämnas.

Jag får återkomma till Radio Vegas sommarpratare.

Sommaren har ännu 11 dagar kvar även om villaavslutningen (stugsisten i Sverige) firas kommande lördag. Det handlar om hur mycket eller hur lite man har kvar av något. Inställningen till livet, sommar och sol eller mörker och kyla. Tids nog får vi en annan årstid som vi också kan glädja oss åt.

Fortfarande är det grönt, fortfarande har vi en värme som vi bara kan drömma om i januari. Vem går ut på farstubron i bara kalsongerna mitt i vintern? Möjligen någon vinterbadare men det är något annat. Nu kan jag i tidig morgon, utan att vara representativt klädd, gå ut och prata med fåren, hälsa dem God Morgon och fråga om de är dumma i huvudet. De svarar ofta med ett bää som jag tolkar som ett nää. Fast jag kan inte fårspråket så det kan vara tvärtom.

Fortfarande sommar och fortfarande går det att måla utomhus, något som jag kommer att göra denna vecka. Inga stora saker men små förbättringar.

Det finns också en text till låten ”Sommar, sommar, sommar” men det är instrumentalversionen som jag gillar och alla sommarpratare som följer. Hur och om vad de berättar. Det är sommar!

Sommar, sommar, sommar

T&M: Eric Sandström – Sten Roland

Sommar, sommar, sommar,
det är dans i folkets park.
Sommar, sommar, sommar,
hjärtan skär i trädens bark.
Jag vill viska i ditt öra,
just de orden du vill höra.
Sommar, sommar, sommar,
då en mild och smeksam vind,
fingrar på din bruna kind.

Sommar, blåa fjärdar, vita segel, vind och sol,
dofter, ljuva dofter, andas hö och nattviol.
Broder, glade broder, glöm den snö som föll i fjol,
syster, väna syster, dansa, sväng din röda kjol.

Sommar, sommar, sommar,
det är sol och himmel blå.
Sommar, sommar, sommar,
då man helst vill vara två.
Den försvinner liksom sanden,
som vi silar genom handen.
Sommar, sommar, sommar,
som en dröm du bleknar bort,
du är alltför, alltför kort.

[youtube=https://youtu.be/kO_fn9QgpLk]

Än ser jag sommaren från min villaveranda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.