Allehanda

Musik, sådant jag upptäcker

Ibland sitter jag bara och glider runt på det som nätet erbjuder. FB-uppdateringar, en snabb koll i min mail-box eller musik som det finns massor av. P2 Världen är en outsinlig källa för att hitta ny musik.

På Spotify har jag en mängd listor där jag samlar min musik. Så snart jag upptäcker ny musik kollar jag 1. Spotify, 2. YouTube, för att om möjligt hitta mera udda saker. Sedan fyller jag på någon av mina Spotify-listor. Just nu är WM 2015 aktuell. Spela gärna random!

Har ni ingen Spotify i datorn? Så synd, dags att skaffa! Det finns också en gratisversion med tråkig reklam men vad lutar man inte örat till för att få höra lite fin musik mellan varven?

LP, mp3, nu tar vi ett steg vidare. Och,  javisst, det finns annat  än Spotify!

0 kommentarer

 • Erik Forsling

  ”Och, javisst, det finns annat än Spotify!” Ja, kanske rentav livet i alla dess nyanser. Jag hade länge Spotify, för ett antal år sedan. Men jag stod inte ut med reklamen, och jag har inte finansiella möjligheter att bekosta en reklamfri version. När då en ny version dök upp för nedladdning, och i.o.m. det ännu ett nytt avtal för underskrift – ett sådant där avtal som alla ser, men som fåtalet läser, innan de signerar. Noll koll. Då raderade jag hela härligheten.

  Jag lever mycket bra utan detta enorma diskotek. Musik finner jag på andra stigar, Kanske rentav är detta mera kreativt än det lättsamma plippandet på Spotify.Men i det fallet har jag inte tänkt att producera någon avhandling. Jag lever bara utifrån mina premisser. Jag har tillräckligt med rappel omkring mig ändå. Det finns jurister som hävdar att slika avtal (jfr. ovan) aldrig skulle kunna existera utanför den digitala världen. Avtal där man bara har skyldigheter, och som är fyllda av ”skyll-dig-själv”-paragrafer, Men det var längre sedan. Nu är de norm, både här och där.

  Nu lever vi i moderna tider, d.v.s. vi tilllåter gladeligen att både Storebror, och den vidrigare, bortskämda varianten, Lillebror, övervakar oss. Lite offside? Javisst, men jag tycker att det är tillräcklig otrevlig med de digitala spår som vi vräker omkring oss bara genom att ta ut kontanter, handla med kort på butiken, och att tanka bilen. Sedelautomaterna dör ut, och butikerna får sköta den kontanthandel som trots allt förekommer i Avesta kan man dock tanka för kontanter – under de bemannade öppettiderna.

  Oj!, vilka associationer ett raderat Skypekonto kan generera. En produktiv site, när den flyttar in i ens hjärna.

  Lyssnade du f.ö, till SR P1:s ”Konflikt” på förmiddagen idag = numera igår? Jag tycker att Emma gjorde det bra. Men det var en märklig morgon, när två Sofior plingade, nästan samtidigt, i min telefon. Svaret på din rubrikfråga hos henne finns f.ö. bland kommentarerna.

  • PJ

   Jag har den billigaste varianten av Skype, den som inte mera kan fås. 4,99 europenningar per månad. Det tycker jag att det är värt. Förvånansvärt brett utbud också. Däremot får jag nöja mig med reklamversionen i mobilen men det är mera sällan jag lyssnar på musik därifrån.

   Det är sällan jag köper CD nu för tiden, mest när jag varit på konsert och vill ha ett minne från tillfället. Det är så mycket bekvämare och snabbare att lyssna på Spotify. Vill jag bara strölyssna blir det ofta P2 Världen, bättre musikkanal finns det inte.

   Till saken hör att det varje månad dras automatiskt avgiften för Skype från mitt konto. Det går så länge det bara är någon enstaka sådan utgift men tendensen är att det blir mera sådant. T.ex. Microsofts kontorsprogram är ett typiskt sådant. På fotokusen kommer vi också att använda ett bildredigeringsprogram, Lightroom, som man kan prenumerera på till priset av 107,50 SEK i månanden! Det blir till pengar det! Har man många sådana program och tjänster blir man snart långfattig. Ungefär som avbetalning, något jag är allergisk emot.

   En trolig utveckling är att betalningskorten också kommer att försvinna och ersättas av en app i mobilen. Om det är på gott eller ont vet jag inte.

   Jodå, jag lyssnade på programmet som var både intressant och proffsigt gjort. Jag vet inte vad hon var nervös för.

 • Erik Forsling

  Avskyr att man, på bloggar, inte kan gå in på sina egna publicerade inlägg för att korrigera pinsamma språkfel! Men grodor och ankor får man väl leva med. De är ju trots allt inte predatorer som hotar oss människor! Tvärtom skulle det bli tomt utan dem … Och Tryckfelsnisse måste ju få sällskap av ett par husdjur. Man är ju human,

  • PJ

   Ja, det är ocskå något som irriterar mig ibland. Man kan göra en tilläggskommentar och där rätta till fel eller i värsta fall be bloggägaren att ta bort kommentaren.

 • Erik Forsling

  Tänkte vänta med detta till ditt nästa inlägg, men sedan jag besökt Annas blogg ikväll, och läst hennes lördagsinlägg – verkar vara en tradition i ett kompisgäng/bloggäng att utse ett lördagstema som alla skriver utifrån, intressant och säkert konstruktiv idé – så tänkte jag att jag skickar en länk redan nu. Bara av den anledningen att jag tänkte att det skulle passa dig.

  Anna är en begåvad kvinna som jag bara känner ytligt, en sådan där kvinna som man oreserverat uppskattar. Egentligen letade jag efter hennes barnböcker, inför julhelgen, när jag förra veckan hittade bloggen. Förra lördagen finns mitt första, och enda, inlägg på den välskrivna sidan. Och bluddriga jag kunde bara le, när Anna i sitt svar antydde att jag skulle få pris för bloggens längsta kommentar – och det redan efter första besöket.

  Bludderkäften har uppenbarligen smittat till fingrarna också! men precis som på http://ackerfors.se/ är jag färsking även här. Här är dock adresser:

  http://www.notonmusic.com/?page_id=46
  http://www.notonmusic.com/ (bloggen)

  Nu ska jag göra som huvudpersonen i Kjell Höglunds mäktiga ”Man vänjer sig”. Det är lördagskväll, och man unnar sig en pizza. Det ärett stort hål i magen, och haket har inte öppet så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »