Allehanda

Jordens undergång

En fiffig farbror i USA har på sin miniräknare räknat ut att jorden går under imorgon lördag, den 21 maj 2011. Håll i hatten! Jag besökte hemsidan av ren nyfikenhet för att se hur han kommit fram till detta datum. Jag blev besviken. Där fanns många bibelcitat och mycket svammel men några konkreta fakta var det sparsamt med.

Själv tar jag det med en gäspning. Enligt Bibeln kan ingen människa veta detta och allra minst domedagsprofeten Harold Camping. Låt mig gissa att han på ett eller annat sätt gör en betydande penningvinst även om han också denna gång har fel.

Några som upplever domedagen är de myror som varje vår söker sig in i mitt hus och som fräckt kilar  omkring på min diskbänk. Jag har nämligen kommit på ett sätt att eliminera dessa varelser som hör hemma i en stack i naturen. Beväpnad med dammsugaren, som jag har ståendes i full beredskap, kan jag gott försvara mig mot dessa inkräktare. Start av dammsugaren och en snabb skanning av utsatta områden med munstycket befriar mig från dessa inkräktare. Vipps är de borta!

Myror är intelligenta varelser. Jag kan gott tänka mig att de har någon sort kommunikation och socialt nätverk. De gör sina vandringar och erövringar och helt plötsligt är en betydande antal myror borta. Inte ett spår finns, inte ens en våt fläck av en före detta myra syns till. Varthän, varthän frågar sig härföraren av denna hjord som envist varje vår försöker sig på en attack mot mitt kök. När en stor mängd myror bara försvinner i det blå (dammsugarpåsen), då måste det vara något farligt och oövervinnerligt på gång. Bäst att retirera, tänker överste myran. Domedagen är nära, folk försvinner till både höger och vänster. Åter har jag vunnit en seger över myrorna.

Tilläggas kan, är att jag på tomten har två myrstackar och där kan de hållas. Myror lär ju hålla bort ormar och det är jag inte helt otacksam för men kommer de inomhus hamnar de i påsen, vilket för en myra betyder ”Jordens undergång”.

Är det dag eller natt?

0 kommentarer

  • Monica Lindhe

    Om inte jorden gått under innan du läser detta, så testa att strö malen kanel runt de små rackarnas ingångar till huset! Intelligenta eller inte så gillar de inte kanel. Ekologiskt myrkrig för jorden överlevnad?

    • Chorizo

      Det kan jag gott prova, det verkar enkelt. Är det sådant som kallas kemisk krigföring? Å andra sidan vill jag påstå att jag redan denna vår vunnit kriget mot myrorna även om det finns någon enstaka eftersläntrare kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »