Allehanda

Farväl till Snödrottningen!

Våren har verkligen kommit och kvällens körning genom landskapet gav ett fridfullt intryck med blå timme och ett flertal vandrande människors längs vägarna ännu en god stund efter klocka åtta. Just sådana helgkvällar när de flesta är lediga och ofta stillat sig till ro inför helgen är det fint att glida genom bygden och njuta av det lugn som staden sällan kan ge. Röda stugor med vita knutar, moderna hem i mångahanda kulörer och isfria vägar. En och annan cyklist. Isen som alltmer släpper sitt grepp om sund och sjö. Många svanar som seglar runt och tranorna har kommit till sitt vanliga ställe nere på åkern.

Ännu ett vykort dök upp sistlidna veckan med denna hälsning ”Farväl till snödrottningen” och med ett välkommet till våren. Det lyfter vi förhoppningsfullt på hatten för men kommande vecka lovas det ändå snö och slask så vi får hålla andan ett par dagar. Det hör till aprilvädret. För två år sedan den 26 april begåvades vi med en smärre snöstorm så än kan vi inte ropa hej. Men det var snabbt överståndet den gången.

Detta kort förställer Snow Queen från en originalmålning av Barrington Coleby. Vid en googling på nätet kommer det fram att han skapat bilder till Led Zeppelins album men så mycket mera om honom vet jag inte förutom att han verkar ha gjort ett flertal målningar i vad skall vi kalla det, John Bauer-stil (?), men av mera modernt snitt. Ganska fina saker!

Landskapet är verkligen frostigt och snö dess hölje.  Kanske det finns någon historia eller saga bakom denna bild? Vacker är den i alla fall och katten framför är förmodligen en snöleopard.

Kortet är signerat den 29 mars och det kom fram 3 april. Fem dygn noga räknat. PostNord lyckades hyfsat. Ett stort tack för det fina kortet och javisst, fika är alltid trevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »