Allehanda

Bildstorlek på bloggar och lunch på Juthbacka restaurang

Torsdagsklubben gjorde idag en resa till den Lyckliga Staden för att inmundiga lunch på Juthbacka restaurang. Visserligen något reducerade till antal men likafullt inställda på att avnjuta en superb måltid. Det är samma företag som stod bakom Kaffestugan i Oravais fram till slutet av april när de tackade för sig och tyvärr avslutade verksamheten.

Istället finns där vid Fjärdsändan en ny restaurang med främst pizza och grillat på menyn men ingen husmanskost. Vi kan konstatera att det är vanlig husmanskost som är det stora dragplåstret vid lunchtid. Pizza går inte att äta fem dagar i veckan som lunch.

Istället blev det idag, som sagt, Juthbacka restaurang som bjöd på laxsoppa, maletköttfrestelse och rotsaksfrestelse samt efterrätt. Och jag säger bara en sak: Mums, så gott! Vi blev inte besvikna! Vi kände också igen en del av personalen och upplägget var det samma som i Oravais. Vi har inte ätit så gott sedan de lade ned i Oravais och vi har hunnit testa en hel del ställen.

Dock blev jag illamående när jag om hem och kände att soffan var rätta platsen för mig. Jag tror dock inte att det berodde på lunchen för en av herrarna i klubben har tidigare i veckan känt av samma åkomma varför vi får antaga att även jag drabbats av detta. Kanske någon basilusk som är i farten?

Så har jag fått problem med bilderna på bloggen. Jag har ju en himla massa bilder på bloggen, närmare bestämt 4139 bilder när jag kollade ikväll. Det kräver ett stort utrymme på den hotellserver jag använder. Jag har passerat den gräns på 4 GB som jag betalat för och då verkar det som om bilderna förminskas till en mindre storlek för att rymmas på servern. Något som jag inte gillar.

Jag kör med 1500×1000 pixlars storlek för att ni verkligen skall kunna se bilden i stort format när ni klickar på bilden. Förresten, brukar du göra det när du ser bilderna? Klickar på bilderna?

Något som jag tycker skämmer många bloggar är att de har så små bilder och att de inte går att se i större format. Det verkar som om många bloggare ser bilden mera som en obetydlig illustration till texten medan jag anser att bilden är ett viktigt element i bloggen och borde kunna ses i ett generöst format av läsaren.

Till på köpet ser det ikväll ut som om jag fått något slags bildspel på alla bilderna, något jag verkligen inte valt själv. Jag har igång en konversation med webbhotellet så vi får rätt på det hela.

Jag anser alltså att en blogg bör ha möjlighet att visa bilderna i stort format och när man klickar på bilden så skall bilden öppnas i ny flik eller nytt fönster. Samma med länkar i bloggar. Detta för att man inte skall förirra sig bort från bloggen i samband med att man öppnar en bild eller följer en länk. När man tittat färdigt stänger man fliken/fönstret och så är man tillbaka på blogen.

Nåja, det löser sig, får vi förmoda. Nu laddar jag upp ett par bilder till så får vi se hur de beter sig.


Juthbacka restaurang – Nykarleby

Som den bloggare jag är tog jag ändå ingen bild på maten utan ni får nöja er med ingången. hihi Ganska mycket folk där men vi hittade ändå lätt ett bord.

Längre väg till Nykarleby men ändå värd att köra ibland. Detta är inte vägen dit utan en bild från Särkimo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »