Allehanda

Jäkt och jakt

Maj är en fin månad. Trots en kall och sen vår har det gröna äntligen kommit med gräs, löv och diverse blommor. Nordanvinden viner titt som tätt men hittar man en vrå i lä kan man faktiskt känna solvärmen. Hittills har vi inte behövt svettas i onödan.  Och myggen har hållit sig borta, tack och lov.

Det är synd att jag inte riktigt kan njuta av maj månad som jag skulle vilja. Det är så mycket jobb i Saltgruvan, övertid, stress, talkojobb, diverse sysslor av olika slag som skall utföras att maj månaden bara rusar förbi och att man knappt sett något av allt som spirar och växer. Det är synd att maj skall vara så hektisk. Måste det vara så?

Förutom att jag sprungit som en tätting i Saltgruvan idag blev det ett tre timmars arbetspass med talkojobb (frivilligt arbete) i en av byns hamnar ikväll. Och mera lär det bli.

En som bor granne till hamnen kom ned och partade en kort stund innan han for ut med båten en sväng i den fina kvällen. Han hade häromdagen en annorlunda naturupplevelse. Tidigt om morgonen for han ut för att vittja några nät i vilka han hoppades få brax. När han närmade sig näten såg han en älg som simmade i sjön med kurs rakt på näten. Han blev orolig för sina nät som han såg framför sig fånga en älg men en sådan lär säkert inte hejdas av vanliga fiskebragder. Istället hade kanske näten fastnat i älgen och följt med både till havs och i land.

Han inledde älgjakt och lyckades få den att ändra kurs och den simmade en god sträcka åt annat håll innan den åter steg i land. Tydligen är älgen en riktigt bra simmare. Men man skall akta sig att gå för nära i en mindre roddbåt, då kan nog farkosten få sig en rejäl smäll. – Några braxnar blev det inte men en naturupplevelse rikare blev han.

Bryggorna på våren, ett evigt bekymmer.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »