Funderingar

0,00 euro och Push

Efter förra inlägget med klagomål på dessa extra avgifter som ständigt luras på oss så fick jag senare i veckan, när jag loggade in på ett av mina bankkonton, ännu en gång fylla i diverse uppgifter om mina inkomster och förehavanden. Bl.a. måste jag redovisa om jag har betydande politiska uppdrag och att jag på heder och samvete inte har några affärer med USA. Jodå, jag är ordförande i Vägra strunt-partiet som har som sitt främsta mål att avskaffa dylika utfrågningar som egentligen är ett EU-påhitt för att motarbeta penningtvätt och diverse skumraskaffärer. De verkliga skurkarna i sammanhanget fnissar högljutt åt dylika tafatta försök och slussar helt säkert sina smutsiga pengar på annat sätt. Med eller utan bankernas hjälp. För oss vanliga medborgare är det dock en källa till återkommande irritation och frustration. Mycket värre än att ställa om klockan.

Hur jag än bar mig åt fick jag inte godkänt för mina uppgifter. Hela två gånger kom bankens hemsida med frågan om jag skulle stanna kvar eller logga ut. Så länge tog det. Det visade sig att en ruta, där jag inte hade någon summa att redovisa, ändå skulle ha inskrivet 0,00 euro. Det kunde de tydligt ha upplyst om i början av formuläret att 0,00 krävs i tomma rutor.

Nåja, vi lämnar ämnet och tittar på TV istället för en gångs skulle. På SvtPlay och Arenan i Finland finns nu ett program som jag tycker att ni skall titta. Det heter Push, sänds ikväll 22.30 på YleFem, och handlar om investerare som köper upp billiga hus och bostadsområden runt om i världen för att sedan renovera husen och i samband med detta chockhöja hyrorna så att folk inte har råd att bo kvar. Sedan kan husen mycket väl stå tomma men används som objekt när pengar byter ägare eller ses som spekulativ investering. Det värsta är att våra pensionspengar kan vara investerade i dylika projekt. Investerare tittar på siffror och grafer och bryr sig föga om den lilla människan.

Titta programmet och bilda dig en egen uppfattning men jag tycker det moraliskt är i klass med olaglig pengatvätt. Spekulation och utan hänsyn till folk som bor i dessa hus. Åter ett resultat av hänsynslös girighet som försätter vanligt folk i svåra situationer. Jojo, det finns de som har en annan förklaring till folks missnöje och bekymmer inom olika områden men det tar vi en annan gång.

Igår tog jag fram sparken och tog en tur. Fast speciellt lätt gick det inte hur jag än pushade på. För milt och för mjuk vägyta.


Push – Arenan, Finland

Push – Svt-Play, Sverige

4 kommentarer

 • Erika

  Precis som det du skriver om råkade jag utför. Kom inte vidare vad jag än gjorde.
  Jag var så förbannad till slut att det var sek. från jag ringt upp banken och gett dom
  den värsta utskällning någonsin. Sedan har dom gjort om sin sida som till slut blev klar
  efter minst 1,5 år, med den effekten att jag blir nedkopplad hela tiden. Jag vet att
  problemet ligger hos dom, eftersom jag aldrig blev nedkopplad tidigare. Varför göra
  om en sida som fungerade utomordentligt bra innan. Har de inte annat och göra,
  kan dom för det första sluta upp med sina urlöjliga frågor till oss bankkunder bl.a.

  Fick också frågan om jag hade politiska uppdrag, om jag var en känd person osv.
  Det var så mycket som skulle fyllas i innan jag till slut fick rätsida på eländet.
  Kom inte in för att betala räkningar förrän jag besvarat alla deras idiotiska frågor,
  än en gång bestämde banken över sin kund. Vem gav dom rätten att snoka i mina
  inkomster. Om jag minns rätt fick jag fylla i en inkomst jag inte hade, kommer inte
  ihåg exakt vad den summan gällde.

  Hel samhället är ett styrande och ställande på oss människor, du ska och du ska, bara
  skyldigheter, snart inga rättigheter överhuvudtaget.

  • Per

   Då är vi minst två som förargar oss över dessa onödiga utfrågningar. Säkert många fler än så. Nyttan ifrågasätter jag starkt. Skurkarna har förmodligen för länge sedan hittat andra vägar. Påfundet kommer från EU och det är bankerna som måste verkställa detta så de har förmodligen inte mycket att välja på. Men formuläret kunde göras bättre och med bättre formulerade frågor.

   Om det är fortsatt problem så testa att använda en annan webbläsare. Själv använder jag alltid Edge när jag gör bankärenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »