Allehanda

Glad Midsommar!

En riktigt fin Midsommar önskas alla läsare av denna blogg.

Jag samlade sju blomster på min tomt och satte i en vas, inte under kudden som kanske någon tror, utan förde dessa både vilda och tama blommor till farfars och farmors grav.

PV
Jag körde ikväll förbi denna gård där ett gäng Volvo PVn verkade vara församlade för jag kan väl ändå inte tro att någon enskild har så många fina PV:n i sin ägo? Enligt kommentar så är det en och samma ägare. Imponerande!
blommor
Blomster till farfar och farmor.

19 kommentarer

   • Ninna

    Tack!
    Ja jag hittade dig först igår tack vare att jag själv hade lagt in foton. Då tittade jag efter vilka andra bloggar som hade taggat ”foto”, och så hittade jag dig.
    Jag har kikat runt lite grand och tycker du har fantastiskt fina bilder så jag tänkte återkomma och beundra mera. 😀

     • Ninna

      Det är inte jag heller och jag fotograferade mera för några år sedan. Men det är väldigt roligt. Har väl lite ”öga” för det, trots att jag egentligen skriver mer än jag använder kameran

     • PJN

      Fler bilder finns på min Flickr-sida. Länk finns i högra kolumnen. Är du bekant med Flickr så kan du också se bilderna där i helskärm.

     • Ninna

      Jag har ingen erfarenhet alls av Flickr. Vet i stort sett bara att det har med foto att göra. Säger det samma om Instagram.
      Nej jag använder photoshop när jag tycker det behövs eller jag helt enkelt får lust! För att det är roligt att skapa och skapa om lite. 😀

 • Erik Forsling

  Tänk hur saker och mentala inställningar förändras! En lupin mitt i vasen. Lupiner, lupiner, lupiner. Vad jag ogillade dessa blomster en gång i tiden. Fula, meningslösa, löjliga. Spridda på något vis, likt rallarrosen. Men den har jag alltid omfattat med värme. Vackra växter. Mjölke.

  Vet inte vad som hände, men nu älskar jag dem, lupinerna. Plötsligt, bara så där – sedan några år tillbaka. Senast förra avestabesöket, för en vecka sedan, planterade jag äntligen ett gäng exemplar, stulna vid Bruksklubben, i min lilla rabatt. De ser rejält eländiga ut just nu, men den som väntar får se. Växten lär vara härdig, och på gränsen till ett ogräs i vissa miljöer.

  Dessutom är lupin, så vitt jag vet, det enda blomster som jag känner till det franska namnet på (franska, mina barnbarns modersmål).

  Vad jag däremot vill fråga dig om, är vad de vackra stora gula (klockliknande) blomstren i buketten heter? Är de verkligen vildvuxna. Känner inte alls igen dem från vår fauna. Är det måhända någon slags lilja? Tror visst det.

  • PJN

   Lupiner betraktas nog av vissa om ett ogräs men jag tycker de är fina så länge de inte tar över helt och hållet. Jag är ingen aktiv trädgårdsmästare utan låter naturen sköta det mesta och blommor får också jag även om det sker på annat sätt.

   Den gula blomman är nog en lilja. Salig mor planterade den en gång i tiden så den tillhör inte de vilda utan de tama. På tomten finns också en litet bestånd med blå blommor som jag inte riktigt vet namnet på men enligt ryktet skall de vara mycket gamla. Kanske snart hundraåriga.

  • PJN

   Tack det samma! Ja, det är de som jag inte vet vad de heter men de liknar väldigt mycket Jakobs stege och gamla är de, därför har jag sparat dem.

 • annepauline

  Det kallar jag äkta midsommarbukett! De gula blommorna är daglilja och de är inte vilda.
  Vilken imponerande samling fina PV:n. Volvo PV och även Amasonen tillhör absolut mina favoriter av old timers.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »