Allehanda

Det Goda Livet

Tittar ni till höger under bilden av en ovanligt stilig karl, host, host, så kan ni också läsa min definition av det Goda Livet: Jag vill vakna med förväntan och stiga upp när det mig behagar. Jag tycker att det sammanfattar allt. Tänk att få vakna de flesta morgnar med förväntan inför en ny dag och får man till på köpet stiga upp när man vill så kan man gott göra det i tidig otta. Tilläggas kan, är att man inte har ont någonstans eller mår pyton. Fast då faller nog förväntan inför dagen bort av sig självt.

Jag skulle gärna höra vad ni, kära läsare, har för definition på det Goda Livet. Några kanske sammanfattar det i en mening, andra behöver flera A4-sidor. Hur som helt, skriv en kommentar om er syn på det Goda Livet och ni har kanske t.o.m. kommit så långt att ni redan lever det`. Det behöver inte vara så märkvärdigt, det gäller bara att få tummen på vad man anser är det Goda Livet. Det är inte alltid självklart, ibland måste man ta sig en funderare. Gör det, omberoende om ni kommenterar eller inte.

kvällssnö
Snö tillhör för vissa Det Goda Livet. Ikväll fick vi lite grann från ovan.

4 kommentarer

 • annepauline

  Det där var klurigt. Det viktigaste är att ha en någorlunda god hälsa. Lite ”krämpor” då och då går väl an men mycket värre kan man drabbas av. Då blir det onekligen svårt att ha ett riktigt gott liv.
  Annars behövs inte så mycket. Lite kläder, lagom med mat, tak över huvudet, MASSOR med böcker, chans att knalla ut ”till skogs” när andan faller på samt någon resa till ett intressant resmål då och då.

  • PJ

   Just så, mera än så behöver det inte vara. Det där med att ha en resa i sikte är nog så viktigt, då har man något ul att se framemot.

 • kicki

  Det goda livet är som bäst om sommaren med ljusa nätter och kvällar. Trivsam samvaro med mina närmaste med god mat och någon motionsaktivitet. Vågskvalp, solsken och en bra bok i hammocken. Bärplockning i trädgård och skog med hunden som följeslagare.

  Om höstar och vintrar får man lov att anstränga sig lite mera för att känna sig tillfreds, men goda lässtunder och vintersport i TV förgyller den kalla årstiden.

  Våren är nästan bästa årstiden med sina förväntningar. Frösådder i fönstren följs av utearbete i trädgården. Blå skymning om kvällarna, snösmältning, doft av jord och grönska ger förhoppningar om det som komma skall.

  • PJ

   Tänk så mycket som kan vara Det Goda Livet! Enbart en sådan sak som ljusa sommarnätter och solnedgång i havet. Jag vill som kontrast fylla på med en kall januarinatt med hela vintergatan strålande från ovan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »