Allehanda

Vem vill inte ha ett vykort?

Bilderna som visade reseminnen fick en hel del beröm och jovisst, de är inte alls illa. Jag är ganska nöjd med dem. Jag har massor med bilder som bara ligger och skräpar på hårddiskar och ibland behöver de luftas. Troligtvis har några visats tidigare på denna blogg men det har ni väl glömt?

Jag fick en kommentar att bilderna skulle passa som vykort och visst är det så. Därför tänker jag skicka vykort (med någon av resebilderna) till de som kommenterat på bloggen den senaste tiden. Som en liten uppskattning. Problemet är att jag inte har adresser till alla och även om jag skulle kunna luska fram adresser så är det inte säkert att alla vill ha vykort. Därför vore det fint om jag fick en liten vink om att ett vykort är välkommet och om möjligt med mottagaradress så får vi se vad som händer. Mottagaradresser publiceras naturligtvis inte och är helt privata. Min epost finns i högra kolumnen om intresse finns. Glöm inte att ta bort parentesen kring @-tecknet  – Annars blir det så att jag skickar till dem som jag skickat till tidigare eller som jag vet vill ha ett kort. Kortet, som jag skickar via Postnord i Sverige, blir i formatet 15×21 cm så det går bra att spika upp på väggen om så önskas.

Så, gott folk, in och kommentera nu innan helgen och glöm inte att skicka adressen separat med epost om intresse finns. För, vem vill inte ha ett vykort?

Vinterskog

Vinterskog kallar jag denna bild för det är ju vinter och skog på bilden. Mycket enkelt. Vinter har vi fortfarande med snö och kyla, i morse hela -24 C. Men solen skiner mellan snöanfallen. Jag har sedan i söndags fått skotta två gånger.

6 kommentarer

  • Per

   Det blir utmärkt! Väntar på mail och adress så skickar jag ett kort även till dig. 🙂
   Som jag fick vid närmare eftertanke.

 • annepauline

  Klart jag vill ha ett vykort att se fram emot i postlådan! Man är inte precis bortskämd med att få vykort nu för tiden.

  Det blev bakslag på våren här. Minusgrader på nätterna och snö har vi fått. inte mycket men dock att halka runt i. Idag blåser det så det är nästan stormvindar mellan varven. Eller kanske styv kuling. Jsag kommer ihåg de olika benämningarna från väderleksrapporterna som min mor alltid lyssnade på i radion. Rapporter för sjöfarande.
  Här tittar folk väldigt konstigt på mig om jag säger att det blåser kuling eller styv kuling. Ingen verkar veta vad det betyder. Man säger stormchock eller brutala vindar eller något liknande.

  • Per

   Så roligt att du vill ha ett kort, det skall vi ordna!

   Usch ja, vinden har inte heller varit oss nådiga de senaste dagarna. Idag bara -3 C men i vinden känns det som -23. På tal om väder och vind så fanns ju tidigare också baufort (uttalas båfåår) med en skala upp till 12 som var orkan. Man kan undra hur många som använder det ordet idag, knappast någon skulle jag tro.
   Jojo, språket förändras: snösmocka, stormchock och brutala vindar är inte att leka med.

   Morgonrodnad slaskig hatt,
   aftonrodnad vacker natt……………. det var tecken att tyda i skyn

   Vinden går hem till kvällen, brukade man säga här i skärgården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »