Upplevelser

Still alive

Så här när midsommaraftonen 2021 närmar sig midnatt vill jag bara meddela, för att lugna nervösa bloggläsare och efter att jag inmundigat en flaska Wild Beer Co – Zintuki, att jag fortfarande är i livet (se föregående inlägg). En öl som är något mitt emellan öl och vitt vin, därtill surt. Ingen höjdare är mitt omdöme och något man helst bör undvika så till vida att man inte är en nörd med speciella smaklökar.

Först på dagen klippte jag gräsmattan, eller nästan hela gräsmattan, för remmen för framdrivning av gräsklipparen hoppade av hjulen och därefter fick jag själv se till att apparaten rörde sig framåt vilket jag inte orkade i den ändå ganska präktiga midsommarvärmen. Solen syntes ibland och vi får vara nöjda med vädret denna midsommar. – Gräsklipparen fixar vi på måndag! Det finns dagar efter detta.

På kvällen bjöd sister Jane och svåger på träff för litet sällskap. Sill- och fiskbordet tillsammans med nypotatis lät sig väl smaka innan två sorter grillat kött serverades med diverse röror och sallader. Till sist blev det sommartårta som pryddes av färggranna jordgubbar av årets modell. Mycket gott alltihopa och sällskapet var det inte heller att klaga på.

I detta skede var jag glad över att jag inte introducerade mitt överrasknings öl av engelskt ursprung. Jag tror inte att det hade haft en lysande framgång i detta sällskap och till dessa rätter. Senare på kvällen, när jag av ren nyfikenhet korkade en flaska av mitt special öl, kunde jag konstatera att man bör dricka endera öl eller vin, inte en blandning av dessa.

Ha en fortsatt fin Midsommar!

Tårta

Tårtan såg läcker och okonstlad ut, något gjorde att alla entusiastiskt grep tårtspaden för att få en bit.

 

2 kommentarer

 • annepauline

  Vilken härlig midsommartårta! Tur att du överlevde öl vinet. Det låter inte som någon höjdare. Men antagligen finns det personer som LÅTSAS att det är gott bara för att verka märkvärdiga. Som med kräftor som folk lovsjunger i alla toner. Det finns ju nästan ingenting att äta på kräftor. I bästa fall hittar man en liten bit som smakar saltat dillvatten och inget annat.Men oj, nu kom jag visst in på kräftor, det är inte augusti än.

  Midsommaren har förflutit lugnt förutom lite lokala fyllerier. Jag har promenerat åtta kilometer i ”mitt” naturreservat idag och träffade på tre personer.

  Annars är det bara att läsa om den svenska regeringskrisen. ”Regeringschocken” kanske? Nu skyller partiledarna krisen på varandra, alla är lika bortkomna i det hela och verkar ropa: Löfvén, kom tillbaka! Inte Åkesson förstås och inte Kristersson heller. Damerna upplever det hela som för jobbigt. Cirkusen fortsätter.

  • Per

   Tårtan gjorde sister och hon brukar sällan misslyckas. Övrigt på bordet också mycket bra.
   Som jag skrev om ölet så kan det finnas personer som gillar detta öl, kanske i kombination med mjuka ostar, som det stod i spalten. Vad vet jag, folk gillar så olika och konstigt. Till exempel surströmming.
   Kräftor har jag inte testat och vad jag förstår av ditt skriveri så är inte heller det någon höjdare. Borde testa åtminstone en gång.

   Även här har midsommar förflutit lugnt även om fyra män hittills har drunknat i republiken. Ofta är det män som råkar ut för detta i midsommartid.

   4-5 kvinnliga partiledare och i Finland ännu fler, 6 kvinnliga mot 3 manliga varav en är ett miniparti.
   Tja, vi får se vartåt det barkar i börja på kommande vecka, det lutar åt extra val.

   Uppdatering: nu har sju personer drunknat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »