Upplevelser

Pust! Valde jag rätt?

Saltgruvan får ibland ett ryck. Idag var det en sådan dag; vi genomförde en s.k. Tykydag. Tyky är finska och jag kan inte översätta ordet rakt av men det betyder i alla fall att vi gör hälsosamma aktiviteter tillsammans. Som t.ex. motion eller fåniga tävlingar. Idag dock inga tävlingar utan mest motion. Vi fick välja mellan vattengymnastik eller en runda i motionsspåret. En runda i motionsspåret lät ganska lätt; det valde jag.

Jag vet inte om jag valde rätt för det visade sig att en av kontorsdamerna var anförare och hon kunde detta med att köra krävande träningsprogram. Krävande åtminstone för ett gäng gubbar som sällan gör annat än samma rörelser i all oändlighet. Ett undantag är Stora Yxan som motinerar och tävlar regelbundet.

Vi fick minsann krypa i gruset och känna svetten rinna när korta ruscher genomfördes i branta backar. Vet ni hur svårt det är för en gammal krigare att hoppa bock? Eller att göra tio armhävningar för den som blev sist i någon gren? Nåja, det sista klarade jag bra men vissa övningar fick jag stå över p.g.a. min onda axel.

Som avslutning bjöds vi på kaffe/te och en stor, fet gris (bakverk). Dit for alla kalorierna vi brände. Nyttiga var ändå övningarna för vi fick många tips om hur man håller sig spänstig och vid god vigör.

Tyky Norrvalla
Här går en del av deltagarna till välförtjänt kaffebord.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »