Resor

Låt eller olåt?

Jag tittade faktiskt på TV igår kväll. Melodischlagerfestivalen gick ju av stapeln och jag tittade de första 20 låtarna, tills Sveriges låt spelats, och sedan tappade jag intresset. Jag säger inte att det var dålig musik som spelades men det var inte direkt min musik. Jag tyckte helt enkelt att det var för enahanda och för mycket show (spektakel) kring det hela.

Finlands bidrag (Saara Aalto) har ju som sig bör hyllats i Finland men själva låten var det inget speciellt med. Fast hon har fin sångröst så hamnade hon nästsist. Vinnaren Israel vet jag inte heller om den var så mycket bättre. Men smaken är ju delad som baken.

Sedan har vi drabbats av en rejäl försening när vi skall hem senare idag. Hela 11 timmar senare än planerat lyfter förhoppningsvis flyget norrut vilket innebär att vi landar först på måndagsmorgonen i Kronoby. Tråkigt för de som har tider att passa på måndag, t.ex. arbete eller annat, men för mig gör det inte så mycket. Det blir ju en dag till i solen fast jag hade nog hellre tillbringat den hemmavid. Det är ju nästan varmare där nu men solen är intensivare här för de som vill bättra på solbrännan.

Synd att jag är tvungen att checka ut redan kl. 11 från hotellet och sedan fördriva tiden på stan men det gäller att göra det bästa möjliga av det hela. Är man optimist så tänker man att allting har en mening, så även denna extra dag i Albufeira. Ja, så får det bli.

Kanske det blir att mest sitta på en sten och uggla idag? Eller?

4 kommentarer

  • PJ

   Konstigt, jag svarade på denna kommentar på söndagen men hittade inte mitt svar nu. Vi tar om det.

   Nej, det gjorde jag inte. Det missade jag men så tittade jag inte heller 100% på programmet. Som sagt, intresset var inte på max. Men det borde ju gå att se på Arena eller SvT Play. Det skall jag kolla.

  • PJ

   Kanske lite mindre eld och lågor, inte så upphaussat samt en mjukare och personligare presentation? Nu går mycket ut på att göra stor underhållnings- och mediagrej av det hela. En tävling mellan arrangörerna.

   Politik inför nästa evenemang lär det väl bli när nu Israel vann men rätt hanterat kan det något positivt; i bästa fall. Netta Barzilai får jag kolla upp lite till, kanske hon ändå inte var så ointressant, även på annat sätt än det rent musikaliska. Ibland blir man tvungen att lyssna flera gånger på en låt innan man kan avgöra bu eller bä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »