Resor

Bettan redo för kommande färder!

Så är en av årets prövningar över, Bettan klarade besiktningen med glans utan förhandsbesök på verkstaden! Visserligen ansåg besiktningsmannen att jag borde använda bromsarna mera med tanke på vissa rostränder på ena bromsskivan men i övrigt är bilen i toppskick.

Vissa år brukar jag först göra ett besök på verkstaden för koll och eventuella reparationer men i år tyckte jag att Bettan mådde ovanligt bra varför jag chansade att allt var i ordning. Och det var det och därmed sparade jag en slant.

Detta med bromsarna beror på att jag inte använder detta stoppverktyg alltför ofta under mina färder i landskapet. Jag kör eco som det kallas, ekonomiskt. Försöker hålla fokus en bit framåt och behöver därför sällan använda bromsarna för att anpassa mig till en annan hastighet. Jag rullar fram till rätt hastighet. Att planera sin körning och se lite längre fram i körfältet har både ekonomisk och säkerhetsmässig nytta. A och O är avståndet till framförvarande fordon.

Hur ofta ser jag inte fordon som ligger tätt, tätt på framförvarande ekipage utan att gör omkörning trots passliga omkörningssituationer. Varför? Nej, har man inte för avsikt att göra en omkörning skall man hålla avstånd där en annan bil har möjlighet att slinka in och göra säkrare omkörningar.

Och så detta med backspegeln, håll ett öga i den!

En planerad färd med Bettan kommande sommar är till Urkult och färden fortsätter därefter i Norrland. Jag har ikväll bokat hotellrum i Örnsköldsvik natten innan festivalen och därmed är början spikad. Jag har några färdmål i mellersta Norrland på min önskelista och Vikens kapell i Jämtland är ett. Det blir intressant att se hur jag kan planerar mitt besök där på bästa möjliga sätt. Gärna på kvällen med bästa möjliga fotoljus. Vi får se!

Norrland

Norrland! …eller i alla fall en del av Norrland…


Vikens kapell – Svenska kyrkans hemsida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.