Allehanda

Åter i ekorrhjulet en stund

 Så är man åter på språng i Saltgruvans orter och gångar. Även om jag vaknade i god tid i morse innan väckarklockan ringde kändes det ändå lite strävt i ögonen. De 2½ veckor som jag haft semester har gått jättefort och det visste jag innan. Tiden är som fåren som vet att det vankas godsaker när jag kommer till stängslet. Fort, fort går det springades. Nåja, sommaren är inte slut ännu och än kan mycket hända även om det blivit lite mörkare i sena kvällen jämfört med midsommar. Det gäller att tänka positivt; fortfarande en tredje sommarmånad kvar och inte bara en månad kvar.

Blåsigt värre har det varit idag och jag åkte ut till villan för att se lite vågor mot strand men de var ytterst beskedliga. Kanske låg min strand lite i lä för denna nordliga vind trots allt. Jag älskar storm och stora vågor mot stranden, ett naturens skådespel så länge man inte själv behöver guppa omkring på stormpiskat hav. Det har jag också upplevt, både i större och mindre båtar.

Lite otur har jag haft med stackars Brunte i sommar. Först backade jag på en sten så bakre kofångare sprack, sedan skiter svalorna ovanligt flitigt på den i sommar och ikväll när jag backade vid villan så bröts radioantennen av. Där finns ett några grankvistar som hänger lite väl långt ut över vägen och håller man lite för långt till ena sidan så tar antennen i dess grenar. Nu är mottagningen synnerligen begränsad så det blir nog att skaffa ny antenn om jag njutbart vill höra nyheter och väderleksrapporten på morgonen när jag åker till jobbet. Eller finns det alternativ till en gammaldags sprötantenn på gott och väl metern?

kvällssol
Solen smög ned bakom Ladugrånn (Ladugrundet)
körsbär
Iår blir det inte många körsbär

6 kommentarer

  • PJN

   Vem som snott mina körsbär vet jag inte. Opasslig väderlek eller kajorna? Kanske jag ändå inte kan skylla dem för det, de små stropparna.

  • PJN

   Ja, det tar inte lång stund för dem att nå stängslet när de ser mig. Sedan stoppar de där tills någon i flocken får ett infall och plötsligt travar alla iväg som på kommando. Tiden går och vi med den, verkar fåren fundera.

 • annepauline

  Det har blåst hårt här hos mig också. Pinat på ”noolan”, så det känns kallt fastän det är varmt i grader. Nog går sommaren fort alltid. Jag köpte ett smörpaket häromdagen och det stod sista förbrukningsdatum 3 september. Hjälp, tänkte jag. SEPTEMBER.

  • PJN

   Det blåser, men nu verkar det bli väderomslag. Varmare väder väntar här någon dag. Synd att jag då måste jobba. September kan också vara fin och tänk: hela augusti är kvar än, helt orörd!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »