Allehanda

Ford Granada

King Valo som inte alltid jobbar i samma gruvgång som undertecknad men ändå gjort en strong insats denna höst, fyllde år denna vecka. 21! Tänk om man ändå vore tjugoett. Ung och oförstörd.

När undertecknad var 21 var det rena 70-talet, en tid lika turbulent som nu. Men alla åren däremellan?

King Valo såg drömmande ut och sade: ”Tänk om man hade varit ung på 70-talet. Då hade man kanske kunnat köpa en nytillverkad Ford Granada GLX Coupe”. Bilmärket Ford Granada är nämligen King Valos stora passion. Stora Yxan kontrade med att Volvo Amazon var inne på den tiden och Ford Granada var enbart för de som hade gott om pengar.  Visst var det så. Själv körde jag en Ford Cortina men den var ingenting jämfört med en Ford Granada.

Idag förknippar jag Granada med något helt annat: Spanien. På tisdag börjar fortsättningskursen i spanska, kom jag att tänka på. Jippii!

Visste ni förresten att sista Ford Granada tillverkades 13 mars 1985 klockan 13.30? Nee, kunde gissa det. Men det kunde King Valo upplysa om. Och vet ni som vem idag har en svart Ford Granada parkerad vid ingången till Saltgruvan? Nee, kunde gissa det. Svar: King Valo.

Min vana trogen infogar jag en bild om inte har något med texten att göra. Eller?

2 kommentarer

  • Maclindhe

    Det väcker minnen, fast jag hade inte reflekterat på generationsklyftorna – eller prisskillnaden mellan modellerna.
    Men det stämmer; en äldre man i släkten, med ekonomisk möjlighet, körde en Granada. Gul med brunt tak. Dåvarande pojkvännen skruvade mest med en röd Cortina med bruna rostfläckar.

    • Chorizo

      Jo, det var ett evigt skruvande på Cortinan. Mest var det elen som krånglade men rosten gjorde sig även påmind. När jag sen flyttade till kungariket sålde salig moder bilen för en vacker slant. Betydligt mera än vad jag hade hoppats på. Men så är jag ingen bilhandlare heller.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »