Allehanda

Bilder från helgen

Ikväll blir det några bilder från gårdagen och från dagens bypromenad.  Efter min Norrlandresa har jag inte varit så aktiv med kameran men kände att nu var det åter dags att få något fint på minneskortet. Hoppades jag i alla fall.

Så fina höstbilder som jag fick i Norrland får jag knappast här. Av någon anledning lyser inte träden lika mycket som i fjällen. Visst blir löven gula och visst finns det träd som lönn som kan ha riktigt fina färger men rent allmänt är färgerna betydligt mattare och ofta blir de bara bruna och trillar sedan av.

Men solnedgångar har vi ändå och igår kväll tog jag en runda till Oravais hamn och området däromkring. Några bilder blev bra.

Ikväll visade sig också ett praktfullt norrsken en stund. Just då satt jag och tittade på minneskonserten för Kim Larsen i Köpenhamn när sister Jane från den Lyckliga staden ringde och varslade. Just då var det ett starkt norrsken men när jag en kvart senare var på plats vid bönehuset var redan det bästa förbi och sedan kom moln. De bilder jag fick blev inte helt skarpa men alltid något som en början på norrskenssäsongen.

Orsaken till att jag for till bönehuset Betel är att där har jag fri sikt norrut. Tyvärr störde också vägbelysningen. Den släcker ned först vid midnatt.

Bilderna från Norrlandsresan är nu processade och klara. Nu återstår det angenäma arbetet med att välja vilka jag vill ha på min Flickr-sida. Jag återkommer med resultatet.

Hopptornet vid simstranden i Oravais. Inga som badade denna kväll

Röd var himlen i sydväst. Om inte annat är färgrika solnedgångar är alltid tacksamma att fotografera. Å andra sidan finns det miljoner och åter miljoner bilder på fina solnedgångar.

Ön Stelet syns vid horisonten

Gult var det här ändå en smula

Grå lada och gula aspar hör till bilden i oktober

Inte så bra bild men träning ger färdighet.

4 kommentarer

 • annepauline

  Vackra bilder, den med ladan är förstås min favorit. – Jag läste att norrsken synts här också. Hm, men för att se norrsken här antar jag att man nog får bege sig ut på landsbygden.

  • Per-Johan Nylund

   Lador är toppen och bör bevaras, de som finns kvar. Denna vände dock ryggen till.
   Visst, ut på landet för att se norrsken. I tätort stör den fördömdade gatubelysningen.

 • Wesber

  Nostalgi. Den ladan tror jag stod där redan på den tiden när jag och syrran brukade hämta vatten med gummihjulakärran. Fint norrsken var det här i landet också, fast jag såg inget av det. var så utarbetad så jag somnade 21:00. Fina foton från hembyn och från Oravais.

  • Per-Johan Nylund

   Den ladan har stått där så länge jag minns. Tidigare fanns där också en del av en ria.
   Nåja, det kommer fler norrsken när du också är på benen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »