Allehanda

Smått och gott

Det åskade igår, en mygga bet mig idag, en myra försvann hastigt under tangentbordet ikväll. Varje vår får jag besök av dessa myror. Inomhus.

Som så ofta tidigare besökte jag igår en av landskapets köplador. Jag hann knappt innanför dörrarna innan strömmen gick. Helt mörkt blev det, bara nödutgångarnas belysning syntes. Ett unisont aaahhh hördes från ivriga fredagshandlare. Som om en ”hole in one” hade slagits. Jag är ingen stor sportvän men golf brukar jag titta på i TV och där kan man höra ett och annat aaahhh. Jag funderar på att testa golf, det verkar kul.

Som TV-sportare tittar jag också på Formel 1. Konstigt nog tillhör inte fotboll, ishockey och skidor mina favoriter. Visst kan jag kasta ett öga på skärmen men den där riktiga entusiasmen vill inte infinna sig.

En prestation som jag dock följt fram till mål i Sydney idag är Jessica Watson och hennes, som blott 16-årig, genomförda ensam-världsomsegling. Jag beundrar henne verkligen som klarat av denna bravad. En sann personlighet och entusiast. Det är väl också en sport?

72 klädnypor i plast inhandlades, här skall hängas tvätt utomhus; det är ju vår. Jag hade spenderbyxorna på och även en väggklocka köptes. 10 europengar kostade den men jag tyckte om den. Speciellt som den påminner mig om kommande äventyr, Grand Central Terminal. Ja, det finns väl bara en Grand Central Station, som är en äldre benämning?

När jag ändå var igång igår gjordes ett besök på Jysk och där hittade jag ett trevligt paket innehållandes två trädgårdsstolar + bord med glasskiva. Monteringen av bordet gick bra, bara en bricka saknades. Stolarna var bekväma men stolsbenen sjönk ned något i gräsmattan. Borde jag införskaffa ett antal trätrallar på vilka jag kan ställa bord och stolar? Jo, det får jag göra.

Möblemanget invigdes solo ikväll med ett glas vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.