Allehanda

Mankemang med blogg och sömn

Det har rapporterats problem med att läsa min blogg. Sidan kan inte visas och det kommer upp felmeddelanden. Frågan är om alla drabbats av detta eller om vissa kan läsa min blogg medan andra inte kan göra det. Själv har jag testat att läsa via min smartphone men där är det inga problem så jag vet inte vad som är felet. Rapportera gärna så många som möjligt om läsbarhet och tillgänglighet av min blogg, via kommentar eller  epost. Tack!

Annas har jag inte varit så där jätteflitig med att uppdatera min blogg den senaste tiden. Mycket på gång, både i Saltgruvan och annars vilket gör att tid och inspiration saknats. Efter min senaste sjukskrivning för ett par veckor sedan har jag också haft problem med sömnen. Nästan varje natt vaknar jag kring tre-tiden och sedan kan jag nästan inte alls sova mera. Tilläggas kan att jag inte heller har tupplurat speciellt ofta, vilket kan orsaka problem med nattsömnen.

Märkligt är att jag trots att jag bara sovit fyra timmar på nätterna ändå inte har varit speciellt trött på dagarna, förutom igår lördag när jag jobbade extra i Saltgruvan. Då kände jag verkligen att tröttheten kom smygande efter ett sextimmars pass. Kanske sömnbristen hann ikapp mig då?

Jag hade efter jobbet igår tänkt ta mig en rejäl tupplur men si det blev inte av för då fick jag besök av en kusin som jag inte träffar så ofta. Riktigt roligt att pratas vid en stund även om jag fick avstå tuppluren. Nåja, senaste natt har jag sovit gott och idag känner jag mig pigg och utvilad. Kanske jag även hittar bloggtråden och åter kan få något till stånd något inlägg.

svanar
Bild från förra helgen. Isen håller på att försvinna på många ställen i skärgården, ovanligt tidigt, och sjöfåglar har skymtat här och där. Här syns ett par svanar men jag hade inte långzomaren med utan min systemkamera så närmare än så kom jag inte i bild.

21 kommentarer

 • kicki

  Inga som helst problem att komma in på din blogg. Undrar om det kan bero på webläsaren, jag använder chrome för det mesta.

  Islossningen ser ut att bli rekordtidig, men ännu har isen inte gått vid vår villa. Lite mera vind nu bara så handlar det om någon dag. Tionde april är rekordet hittills sedan 1990, då vi köpte tomten.

 • wesber

  Nä, det är inga problem att komma in på din blogg. jag vet inte vad ” jag använder” men in kommer jag.

 • hasse

  Svårt att sova…detta kan ju i och för sej vara ett känsligt ämne för dej… (men inte för mej)…men jag skulle nog helt frankt påstå att det är åldersrelaterat 😉
  Känner igen symptomen av mej själv, och jag är ju en ädel -55:a

  • PJN

   Tja, kan så vara men nog skulle skulle jag vilja sova mera än fyra timmar per dygn. Sex timmar känns bra. Sömnrytmen rubbades kanske när jag var sjuk och speciellt i början sov bort det mesta av tiden.

 • Leya

  Hej!

  Jag kommer in med firefox – inga problem. Det där med sovandet…hoppas det bättrar sig! Det är jobbigt att inte sova. Om det pågår en längre tid kan det sluta illa. var uppmärksam på det.

  • PJN

   Bra! Jag tror WordPress håller på att mixtra med inställningar och funktioner vilket kan göra att det krånglar ibland. Bl.a. har de den senaste tiden ändrat på inställningar för bilder vid redigering. Till det sämre tycker jag.

   Senaste natt sov jag bra så förhoppningsvis är det slut på eländet nu.

 • Erik Forsling

  Inte heller jag har haft några som helst problem med att besöka din blogg. Det enda som hänt är att ytterligare ett inlägg på din ”Att resa”-text, som skulle ha kommit i karantän p.g.a. länkarna, försvann. Men det kan lika väl ha varit jag som klantade mig under ”skickaprocessen”. Den här gången handlade det om bokbindare, och bl.a. om att gå dit som privatperson. Men, jag tror att du lever alldeles utmärkt utan den läsningen.

  Sov gott när den stunden kommer.

  • PJN

   Hmm, någon kommentar om bokbindare har jag inte sett röken av, fast jag t.o.m. kollade i admins kommentarfunktion. Där finns bl.a. karantänen. Hur man kan klanta sig med att skicka en kommentar vet jag inte för det är väl bara att trycka på Skicka-knappen. Outgrundliga äro livets alla mysterier. Speciellt inom data och IT.

 • Erik Forsling

  Ja du PJ, det är mycket jag också undrar över. Förra veckan trodde jag att jag hade sökt ett kneg vid Bolidens gruva i Garpenberg. När jag idag ringde för att följa upp min ansökan hade den inte inkommit. Den sympatiska damen uppmanade mig att söka igen – och då obstruerade deras hemsida istället.

  Nåja, det där med att sumpa inlägg, det har jag gjort förr. Man sitter i andra tankar och den där ryggmärgsrörelsen man tror att man gör kanske glöms bort, eller har gjorts på något helt annat vis. Är man en drömmande drönare så är man.

  Och som du skriver: ”Outgrundliga äro livets alla mysterier. Speciellt inom data och IT.” Men jag gjorde säkert en felmanöver, medan jag mentalt befann mig på någon annan planet – nöjd med mitt inpass.

  • PJN

   En felmanöver är fullt möjlig, att man slinter på tangenterna eller halkar med musen och vips är texten borta. Förargligt men sådant kan kan hända den bästa. Jag brukar dock gardera mig genom att skriva i en textbehandlare och där finns ju ångraknappen. Har texten försvunnit är det bara att ångra och så är texten tillbaka. – Hoppas att det går bättre med nästa jobbsökning!

   • Erik Forsling

    Ibland blir man bara trött. Idag när jag besökte Det Stora Gruvbolagets hemsida kunde jag inte bara logga in på ”Min profil”, utan hade också sökt arbetet på anrikningsverket 25/3 – 14. Vad gör man, vad ska man tro? Men det stod ”Under granskning” – så någon kanske i sinom tid tar till sig min ansökan för påsyn!

    • PJN

     Nå, men alltid något. Som jag brukar säga, det är sällan så dåligt att det inte kunde vara värre. Det verkar nog vara något fel på deras hemsida men ikväll när jag testade att gå in på den så fungerade den bra. Å andra sidan fortsatte jag inte processen med att söka jobb så jag vet inte vad som sedan kunnat hända.

 • Syster Yster d.y.

  Jag fick ett tips på mitt jobb; sätt mobiltelefon på flygläge samt stäng av alla datorer och annan elektronik som kan avge strålning i sovrummet. Har provat en natt och skall prova igen, det kan funka för dej också.

  • PJN

   He, he här strålar det som på ett havererat kärnkraftverk. Kanske det är just därför, å andra sidan har det inte hänt tidigare. Även i morse vaknade jag en timme för tidigt. Halv fyra.

 • kalle

  neemen…mobiltelefoner och datorer i sovrummet, de kan väl inte behövas, kanske det har nånting att göra med första april…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.