Allehanda,  Upplevelser

Farbror Muller

Ikväll kom ett vårregn ackompanjerat av något åskmuller. Jag låg dock på soffan och tog mig en tupplur varför jag inte var helt medveten om detta. Jag har en hel del apparater kopplade och antenner ute varför farbror Muller kan ställa till en del besvär om det vill sig illa. Dock har jag klarat mig bra hittills. Det är väl bara något modem som fått sig en smäll någon gång. Just modemen är extra känsliga för åskan.

Åskan kan vara förfärlig men också ett oerhört vackert skådespel. Jag minns en gång när jag på ett fartyg i Öresund fick uppleva ett åskväder över Skåne. Solen sken över oss men österut fanns en blåsvart molnvägg med långa kornblixtar och häftiga urladdningar på himlen. Vi befann sig på första parkett med fri horisont under detta fyrverkeri.

En annan gång reste jag nattetid med buss i franska Alperna. Det regnade något enormt och blixtar syntes var 5 sekund när det var som värst. Tur att man var inne i en säker buss.

Det fina med en ordentlig åskskur är den friska luften efteråt och solglittret i träd och växtlighet.

Som barn minns jag att åskan smällde mycket högre än vad som är fallet nu. Helst ville jag gömma mig under filten med huvudet intryckt i kudden. Nu försöker jag få en praktblix fångad på kamerans minneskort men hittills har jag inte lyckats. Regnbågen är däremot betydligt lättare att få på bild. Den gillar alla.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »