Allehanda

Kort med värde

Jag tittade på senaste Kobra. Ett inslag visade när 41 vykort såldes på auktion. Den var en berömdhet som har skickat dem, nämligen den japanska konstnären On Kawara. Korten skickades till en bekant i Stockholm under 44 dagar någon gång på 1970-talet. På korten fanns inget annat än tidpunkten när han steg upp för dagen. Närmare 400 000 kr. kom slutbudet att ligga på. Inget dåligt pris för en bunt vykort. Detta kommer mig att än en gång förundras över detta med konst och vad som är konst. On Kawara är också känd för sina datummålningar där han enbart målar ett datum och inget annat.

Julkortens tid är inne. Jag sparade förra årets julkort och de som då skickade mig ett julkort får ett i retur från mig denna jul. Egentligen är jag inte speciellt intresserad av att skicka julkort men det är en av de fåtaliga och enkla julseder jag har. Kanske med värdefull hälsning och till glädje för någon?

Ifjol fick jag ett julkort med följebrev från en nära vän till salig mor. Hon beklagade sig att allting går så långsamt sedan hon gott och väl passerat 80 år. Som slutord skrev hon i brevet: ”Skynda att göra så mycket som möjligt innan ålderdomen nitar dig!” Kloka ord som också ungdomen borde ta till sig. Åren rusar otroligt fort och en blomstrande ungdomstid försvinna hastigt i backspegeln. Vi skriver ett datum, målar en tavla; snart är detta historia. Å andra sidan är det aldrig försent att lägga in en ny växel, pröva nya saker, andas ny luft, ändra på trista vanor.

Vad döljer sig bakom kröken på livets väg?

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »