Allehanda

Många bilder blev det, en del finns på Flickr

Jag tog en hel del bilder och videos på Urkult. Kameran hängde liksom med hela tiden och både extra batterier och minneskort fanns att tillgå. Nu som då slängde jag upp kameran när jag såg något passligt motiv, och det gjorde jag hela tiden. Jag har den senaste veckan valt ut de bästa och laddat upp dem i en egen katalog: Urkult 2015. Ni kan titta på bilderna på denna adress:

https://www.flickr.com/photos/8114206@N07/sets/72157656489767468

Uppe till höger finns knapp för slideshow (helskärm) som kan stoppas med mellanslag och stegas fram bild för bild med piltangent. ESC-knapp avslutar.

En liten tjej (5-6 år) frågade redan första kvällen/natten: Är du fotograf? Hon hade väl lagt märke till att jag var flitig med fotografiapparaten. De flesta tog bilder, oftast med mobiltelefonen eller kompaktkameror men det fanns också de som likt mig släpade med systemkameran till festivalen. Plus att det fanns ett antal proffsfotografer men avancerade kameror och långa objektiv. Vissa tog säkert bilder för tidningar men det fanns också de som var mera svårbestämda och som tog stora mängder bilder. Man kan undra till vilken nytta? Jag menar, blir bilderna publicerade i något sammanhang och vem får titta på dem. Eller blir de liggandes i någon dator och glöms bort? Eller erbjuds de till försäljning via agentur eller bildbyrå?

Själv har jag valt att publicera mina utvalda bilder på nätet, Flickr. Två sidor med sammanlagt 161 bilder blev det. Annars är det rätt meningslöst att fotografera om ingen tittar på bilderna.

Varje bild har ett löpnummer om ni för musen över bilderna i översikten. Jag är nöjd med de flesta bilderna men en favorit har jag, nämligen bild 93. Vilken är din favoritbild, om jag får fråga. Eller är dylika fotosamlingar ganska ointressanta för de som inte var med eller är intresserade av Urkult?

Brincaderia girl
Här en bild som inte finns med på Flickr. Det är en av de två tjejerna i Brincadeira, den spanska slagverksgruppen som uppträdde på Urkult, som tar en bild. Farbrorn bredvid tar tydligen en tupplur, utan att någon höjer på ögonbrynen för det. Han var nog bara trött.

0 kommentarer

 • Ellen

  Vet inte vilket nummer den hade, men tjejen i trädet var fin och bilderna på forsen. Jag gillar vatten, att lyssna på och titta på. Det ger ro i själen.

  • PJ

   Det är nog bild nummer 76 du menar. Folk brukar klättra upp i just denna björk för att få bättre utsikt mot Solscenen. Vatten finns det mycket av i dina trakter, massor med sjöar, älvar, forsar och porlande bäckar. Jag förstår att du uppskattar den ro som vatten ger; både som spegelblankt och kraftfullt brusande.

 • Ellen

  Jag har tur som bor alldeles intill en sjö, bara några minuters promenadväg. Även om det är långt till fjällen så ser jag dom när jag tittar ut genom fönstret. Fint! Det var trist att du inte fick se någon björn när du var här. Om du bara visste hur nära du var! Du skulle haft guidning av nån av lokalbefolkningen så hade det nog lyckats 😉

  • PJ

   Säger du det? Björnsafari hade nog varit något för mig. Men då måste jag nog avsätta kanske en dag eller två för nalle dyker väl inte upp på beställning? Kanske nästa gång jag är i trakterna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »