Allehanda

Men först lyssnar vi på radio

Det blev, av olika orsaker, inga fler inlägg från Barcelona under själva resans gång men när jag samlat tankarna skall jag försöka producera ett par skriverier från resan.

 Hem kom jag igår kväll, trött men nöjd med vår gemensamma resa. Jobb blev det imorse men jag kände mig inte alls pigg och redo utan kände mig frusen och bensvag. Dagen gick bra men nu ikväll kommer åter mattheten över mig. Hoppas bara att jag inte blir förkyld eller att jag fått solsting i efterskott, för soligt och varmt det hade vi mest hela tiden.

Jag vill dock först tipsa om ett utmärkt radioprogram som också går att höra på nätet. Det är programmet ”Språket” som går på P1 tisdagar kl. 14.20 republikansk tid men kan även höras i repris på onsdagar kl. 20.03 för den som inte nyttjar Internet för dylikt. I programmet denna vecka utreds bl.a. orden nyttja och utnyttja. Alldeles i början av programmet finns också ett inslag om österbottniska dialekter som Kim Holm från Voitby gjort. Fortsättning följer nästa vecka om våra, kanske i andras öron, säregna dialekter här i Pampas. Det är faktiskt så att man på dialekten kan höra från vilken by man kommer fast avståndet mellan byarna inte är mera än 10 km.

Svenska i Österbotten 

Inte så ny och blank men här syns min ena turistsko. Mycket bekväm och luftig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »