Allehanda

Fullständigt ointressant och ändå gick jag med

Facebook kan vara still stor nytta men också en stor tidstjuv. Hur ofta har jag inte slösat bort tid med att titta på ryska krockvideos, folk som ramlar och slår sig, diverse rallykörande och katter på äventyr. Bara för att nämna några av de ämnen som kan trollbinda långa stunder. Ett tag föreslog FB att jag skulle titta på militära övningar från norra Sverige, en annan gång Mr Bean-videos i mängd. Det kommer och går, algoritmerna bestämmer.

En av de bästa grupperna på FB är Finords-Akademin. Roligt och fyndig med språket som medel. Någon som hittar på en rolighet eller som vrider till ord och begrepp varefter andra faller in och fortsätter tråden. Sällan någon som är sur i den gruppen. Jag blir ibland riktigt imponerad av vad folk hittar på. Till exempel denna: ”Talibanen Fredriksson hans nos den var afghan” som tar Lasse Berghagens låt Teddybjörnen Fredriksson som avstamp.

Eller denna: ”Vanligaste sjukskrivningsorsak bland elektriker är wattkoppor men också spänningshuvudvärk är vanligt. Det botas lättast med varma ohms-lag”. Så fortsätter det dag för dag.

Idag anmälde jag mig till en annan grupp. Fullständigt ointressant information där man postar inlägg som måste vara sanna men fullständigt ointressanta för så många som möjligt. Jag postade ett inlägg som väntar på godkännande men måste erkänna att jag redan glömt vad jag skrev. Det borde väl duga?

Någon lägger upp en fullständigt alldaglig mening eller bild, inget som helst intressant, men ändå triggar det folk till att kommentera och fabulera.

Mera än 150.000 medlemmar och fler kommer till i strid ström.

Vad skall man kalla ett sådant fenomen? Långtråkighetens yttersta konsekvens? Och tidstjuv.

Några exempel:  ”Jag har aldrig ägt en kaffebryggare. Jag är 30 år” Den har inte fått några kommentarer än så länge så den upplysningen är väl fullständigt ointressant. Däremot fick ”Måste köpa ny vitpeppar idag. Tänker köpa en vitpepparpappåse och bara ”refilla” med bild, massor med kommentarer. ”Jag åker nu” fick också många kommentarer. ”För 13 år sen va jag gift. Numera är jag förlovad för 5e gången i mitt liv. Skulle va skönt om d vore den sista. Ringen är snygg” fick som svar ”Att du orkar”. Haha det svaret tyckte jag var kul.

På sätt och vis tycker jag dessa två grupper är som att lösa korsord. Det handlar om att vara klurig, inte bara med att hitta på inlägg utan framför allt att kommentera på ett kul och utmanande sätt. Det gäller att ha känsla för språket, rim, blanda ordspråk, skapa nya ord, vara påhittig. Vissa har det som naturbegåvning, andra får fundera långa stunder för att hitta något som passar och ändå blir det fullständigt ointressant. Passar bra i sistnämnda grupp.

Förmiddagen var regnig och då ägnade jag en stund åt dessa två grupper men nu på eftermiddagen skiner åter solen och efter en sen lunch kommer jag att hoppa på cykeln och åka en sväng i landskapet.

Har du någon grupp eller sida på FB eller övriga sociala medier som du tycker extra mycket om? Eller det mest bortkastad tid?

Nu skall vi se, välja bild, välja bild… det gäller att hitta något fullstängt ointressant.

farstubron

Detta är väl ändå ganska ointressant? Före och efter att jag målade farstubron.

 

Djupsund

Så in i vassen ointressant. Möjligen kan en gammel-gädda lura i vassen men det är högst osäkert.
Bilden togs igår i Djupsund när jag var ute på en cykeltur.

gammel-ahlnäs Oxkangar

Aj, aj, denna bild börjar bli snudd på intressant och det var inte meningen. Min cykel när jag senast besökte byhamnen vid Gammel-Ahlnäs.
Ganska skönt att sitta där och vila en stund efter fartfylld cykelfärd.


Finords-Akademin – Facebook

Fullständigt ointressant information – Facebook

9 kommentarer

 • annepauline

  Facebook har jag aldrig lyckats förstå mig på. Inte detta med Twitter eller Instagram heller.
  Jag har spanat lite på Finords-Akademin. Visst finns det någon fyndighet här och där men det mesta är totalt ointressant precis som i Fullständigt ointressant information. Youtube videos kan jag ”fastna” i ibland. Mr Bean har jag tittat på till lust och leda och så blev det också tjatigt. Samma sak med personer som har en stackars kattunge att jaga en sån där röd laserprick. Det har hänt väldigt sällan att jag hittat något som jag verkligen tycker är roligt och sevärt. Ibland fär jag tips av någon, det där måste du kolla på det är sååå kul. Öh, jag ser inget kul alls!
  Antingen är jag väldigt humorlös eller så har jag synnerligen svårt att fatta galoppen, haha.

  • Per

   Oj, då är inte FB och övriga nämnda sociala medier något som du skulle sakna desto mera om de försvann? Fullständigt Ointressant är för det mesta fullständigt ointressant och därmed en slags antigrupp på Feijan. Som jag ser det gäller det att plocka russinen ur kakan och sedan är det upp till var och en att slösa tid på tidsfördriv enligt lust och (o)förmåga.
   Värst är att vara humörlös.

 • Erika

  Jag är på FB eller ”Madhouse” som benämningen är enligt mig. Där försigår ointressanta
  ting mest hela tiden. Innan FB gjorde om sin Layout osv. fanns en kategori ”Anteckningar”
  där skrev jag om reellt viktiga saker om samhället i stort men, tror det eller ej, det var så lite
  intresse från dom jag hade/har på min vänlista att jag kunde struntat helt i att ens skriva om
  det bedrövliga som sker i vårt land. Däremot skrev jag på min tidslinje en tid senare, varför
  var och en hade en så liten åsikt om vad som sker, så de hellre avstod i att säga åtminstone
  någonting. De flesta vågar helt enkelt inte öppna sin mun och säga någonting men, sitta hemma
  innanför fyra väggar och svära ve och fan det fungerar alldeles utmärkt. Jag ansåg att om jag satt
  in en bild på en kattunge med en tuppluva på hade det kommenterats hej vilt, det förmedlade
  jag också, när frustationen rann över.

  Smaken är som baken osv. Vi är alla olika, Tack Gode Gud för det. Jag är glad att jag kan och vågar
  öppna munnen och, säga min åsikt. Det borde alla göra eftersom vi har den rätten i vårt land.
  Ännu är väl inte varenda svensk omyndigförklarad?

  • Per

   Förstår jag rätt så saknar du på FB debatt, mothugg och diskussion i frågor som du anser vara viktiga? Bäst är då att ansluta sig till grupper där sådant diskuteras. Svårigheten är att hitta och välja sådana grupper där det finns ett friskt debattklimat med respekt och vårdat språk. Samtidigt bör det inte heller vara grupper där samma åsikter ständigt lyfts fram och avvikande åsikter sablas ned av en högljudd majoritet. Det ger inte så mycket förutom inbördes beundran.

   Bland ens egna vänner och bekanta kan intresset för samhällsfrågor vara förvånansvärt litet. Det är också min erfarenhet. Antagligen vill de inte skylta med sina åsikter eller så är det som du skriver att de inte vågar. Rädd för att trampa någon på tårna eller bli stämplade som ett eller annat suspekt.
   Det gäller att navigera varsamt och, som jag skrev tidigare, plocka russinen.

  • Erika

   Anser att dom som finns på en vänlista inte är helt nollstända upptill att
   man är tvingad att ger sig in i än den ena gruppen efter den andra. Vad är
   det som är bättre där? Alla verka glida undan som en hal ål så fort det kommer
   till samhällsfrågor. Har vi inte så många bokstäver över så vi kan säga åtminstone
   en åsikt, även om den åsikten är minimal i stl.

 • annepauline

  Jag kan inte låta bli att skicka en liten *blink, blink* till Erika: I kungadömet finns inte längre rätten att säga sin åsikt.

  • Per

   Blink, blink… där håller jag inte alls med. Rätten att säga sin åsikt i kungadömet finns visst kvar men tyvärr har inte alla förmågan att uttrycka sin åsikt på ett klargörande sätt, utan hänvisning till några som helst källor, med allmänt tyckande och med ett språkbruk som ställer dem i underläge. När de då inser sitt tillkortakommande, medvetet eller omedvetet, upplever de sig som tystade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »