Allehanda

Grus i maskineriet

Denna vecka har jag blivit otroligt trött när jag kommit hem från jobbet i Saltgruvan. Det har känts som grus i ögonen bara en kort stund efter att jag satt min fot innanför dörren. Har jag lagt mig på soffan för att vila en stund har jag somnat bums. Lagom roligt när jag vaknat och elden i spisen har slocknat, småfrysande och lite virrig.

På jobbet har det gått något så när, förutom idag när hela huvudet känts som en surdegsklump. Redan tidigt på morgonen slog båda öronen igen och jag kände mig stundtals yr. När jag talade med någon blev det ett ständig va, va, vad sa du, från min sida. Jag kände mig som en döv, gammal gubbe som dessutom såg höll på att falla i dvala. Det fattades bara käpp och hörlur av gammal modell, ni vet ett sådant där horn som var föregångare till dagens moderna hörapparater, så hade bilden varit komplett.

Det är säkert någon förkylning som lurar men jag har varken snuva eller hosta och allra minst feber, tror jag.

Det är därför som jag inte har orkat skriva något på bloggen denna vecka men efter att jag ikväll sovit en timme, men slocknad eld som påföljd, kände jag mig trots allt lite piggare. Och i morgon är det fredag, jipppiii, kort dag på jobbet och på morgonpausen vankas det en gris.

isskulptur
Kanske detta föreställer en uppförstorad basilusk som ligger bakom min trötthet? Isskulptur från Umeå.

6 kommentarer

  • PJN

   Eller kanske vårtröttheten redan infinner sig med tanke på det skrala vintervädret här uppe? Känner man sig som en överkörd Igelkott så är det nog snäppet värre en grus i ögonen.

 • annepauline

  Lite upphängd och nedsläppt känner man sig nog mellan varven, vad det nu beror på.
  Vilken vacker isskulptur. Helt otroligt vad de kan få till av is. Har du varit i Ishotellet i Jukkasjärvi? Där görs också de mest fantastiska isskulpturer. Man kan inte fatta att det är is. Man kan tro att det är glas eller finaste kristall.

  • PJN

   Jukkasjärvi har jag inte besökt, ej heller hotellet, men det vore säkert ett upplevelse att sova över en natt.

   Det fanns andra snö- och isskulpturer också men denna var en av de finare. Det krävs nog en hel del kunnande och erfarenhet, och inte minst fantasi, för att göra dylika konstverk. Det är ju inga vanliga snögubbar precis.

  • PJN

   Piggare idag, ja!
   Den igelkotten verkar inte det minsta överkörd, snarare uppkörd. Få se om inte Umeå kom på andra plats där vad gäller isskulpturer ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »