Allehanda

Thyra – Triakel

Jag kollade runt på Spotify ikväll bland mina favoriter och listor. Av en händelse fastnade jag för en grupp som jag såg och lyssnade till i somras på Urkult. Gruppens namn är Triakel och består av Emma Härdelin – sång, fiol, Janne Strömstedt – tramporgel, Kjell-Erik Eriksson – fiol. Den sistnämnda spelar även i Hoven Droven.

Detta år 2014 har de gett ut en skiva men namnet Thyra med sånger ur Thyra Karlssons (1912–2001) repertoar.

Skivans låtar finns också på You Tube i en spellista även om jag föredrar den ordning som finns på Spotify.

Jag tycker mycket om Triakels tolkning av Thyras låtar. Emmas röst är stark och vacker, musiken är fint arrangerad. Texterna är också talande och intressanta. Speciellt tycker jag om att i texterna används ”ho” istället för henne.

Jag föreslår att ni tar er tid att lyssna på denna samling fin musik i juletid som omväxling till all traditionell julmusik, julbord och julstök. Via Spotify eller via bifogad länk nedan. Lyssna gärna till texterna. Skall jag välja något speciellt ur denna eminenta samling får det bli ”Kom blicka in på en kyrkogård” och ”Gubben och gumman”.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=dNZG18FL984&list=PL_hzWROYOV5w_Gqg_KGWvP9f0x4Wm1vOs&index=10]

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »