Allehanda

Får

Jag såg får. De såg mig och verkade smått bekymrade men ändå lite nyfikna.

Grannen har skaffat 13 nya innebyggare till byn. Får av finsk ras om jag förstod saken rätt. Jag gjorde en liten visit för att bekanta mig. På min korta promenad hann solen lysa på mig och kölden nypa mig i hakan.

Han och hans gemål har som hobby en gård med djur. Där finns hund och katt, höns och får. Det saknas ankor, det får jag föreslå att de skaffar. Kanske också en häst och ett par kaniner skulle platsa på gården?

Det märkliga är att några av mina släktingar har de senaste åren satsat på ”levande gård med egna djur”. Grannen är en, en kusin i Tomelilla är en annan och borta i USA finns en avlägsen släkting som flyttat från Florida till Minnesota och där skaffat höns och stort trädgårdsland. Är det en renässans av ”Gröna vågen”?

Själv föredrar jag ett hem utan djur som kan bli överkörda och blommor som kan dö p.g.a. torka. Förhoppningsvis får jag någon gång emellanåt rycka in som avbytare när grannen med familj vistats på annan ort. Jag tror det räcker för mig. Nåja, en kaktus kunde gå an. De lär vara tåliga.

 

Fåraherden him self frågar varför vissa får måste ha färgat hår. Ny modetrend? Själv har han också en fläck på mössan.

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »