Allehanda

Do you like music?

Jag låg i soffan häromkvällen och tittade snörvlande på en kortfilm med titeln ”Lyckliga jävel”. Ett par sätter sig i en taxi efter en kväll med partnerbyte som gått snett. Chauffören, svart invandrare, visar sin runda, leende nuna och frågar ”Do you like music?” Visst, det gick bra men snart började paret i baksätet så smått att gräla på ren svenska om kvällens händelser.

Situationen påminde mig om en gång när jag gjorde en tur över Öresund med flygbåtarna till Köpenhamn. Det danska paret bakom mig var lugna och snälla halva resan men snart urartade gemytet till ett gräl jag inte kunde undgå att höra. Paret hade tydligen varit ute på liknande äventyr för mannen höjde irriterat rösten och sa: ”Och när jag kom in i rummet satt ni alla nakna och du sa att de var dina vänner!”

Jag skall bespara er för fler pinsamma detaljer från den resan men jag kan säga att kortfilmen hade ett betydligt fyndigare slut. Jo, det var den svarta taxichauffören som levererade slutpoängen i filmens sista minut som gjorde att den var värd att se.

Själv masade jag mig av flygbåten utan att ha sagt vare sig det ena eller andra. Kanske jag borde vänt mig om och frågat ”Do you like music?” innan det hettade till i sätet bakom mig?

Tre dansare på scen i Ebbas stad

2 kommentarer

  • Maclindhe

    På de sena flygbåtarna kunde man få höra mycket. Vi fick en gång höra hur några tjejer diskuterade en av våra grannars västerprasslande. Det ville vi inte höra,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.