Allehanda

Jag bjöds på cigarr ikväll

Jo, det är sant men jag har inte rökt den än. Det är inte någon som fått tillökning i familjen som stod för nikotinbomben utan en volontär från kyrkbyn som jobbat som frivillig i Nicaragua i vinter i tre månader. Han gick tidigare på vår kurs i spanska och tog i fjol ledigt från jobbet, gick en utbildning för ändamålet och åkte iväg till detta centralamerikanska land tillsammans med 13 andra från Pampas.

Visserligen har vi följt deras blogg och kände gott till deras öden och äventyr, åtminstone de som skrev på bloggen, men det är ändå alltid roligt att få berättat för sig mera ingående, få se extra bilder, höra små anekdoter och kunna ställa frågor. En riktigt trevlig stund hade vi som avslutning på årets kurs och ett stort tack till B-E som också bjöd på godis.

Att han bjöd på cigarr berodde nog inte på att han ville locka oss in på rökandets fördärvliga väg utan för att cigarrer tillverkades i många fabriker runt om i staden Esteli där de var stationerade. En liten souvenir från ett avlägset land som kom oss närmare. Nu uppstod frågan: spara cigarren eller röka upp den på midsommaraftonen; jag som inte är, varit eller kommer att bli rökare.

cigarr
Där ligger den trind och fin, ett stycke av Nicaraguas växtlighet.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »