Resor

Nästa sommar

Jag har känt mig smått krasslig idag. Ingen riktig förkylning eller sådant utan en allmän trötthet. Nästan knäsvag och aptiten har varit på låg nivå. Sen eftermiddag kokade jag några knackkorvar som intogs tillsammans med brysselkål. Det var allt i matväg för idag.

På kvällskvisten gick jag ned till sister Jane och tittade på bilder som svåger tog under seglingen i grekiska övärlden tidigare i höst. Fina bilder!

Själv kom jag att tänka på den lilla utflykt jag gjorde i somras till kungarikets norra del, Norrland. Jag körde omkring några dagar och bekantade mig med landskapet på andra sidan pölen. Tidigare har jag mest kört omkring längs kusten från Sundsvall och norrut, nu blev det en runda inåt landet.

Det är denna tid i mörka hösten som man börjar fundera på vart man skall åka nästa sommar. Någonstans måste man ju och det är nu man planerar och fantiserar. Nu kan man på nätet flyga vart som helst; om ett halvt år eller lite mer är man på plats. Om man vill. Tänk vad tiden går!

Norrbyskär besökte jag i somras, nu står i tur att besöka linbanan mellan Örträsk och Mensträsk i Norsjö kommun. En annan given höjdpunkt som måste besökas är Urkult-festivalen i Näsåker. Första helgen i augusti går den av stapeln. Problemet är att jag inte har ressällskap till denna tillställning. Det handlar nämligen att ligga i tält några nätter och det är inte så kul om man är ensam. Någon som känner sig sugen på äventyr i bästa sommartid? Kul vore det med ett större sällskap. Jag antar att det innebär äventyr för den som är van vid bekväma hotell på utflykter i världen. Nåja, huvudsaken är att man kan vila sitt trötta huvud efter en händelserik dag/natt.

Musiken bör man helst gilla och att ta livet från den enkla, praktiska sidan, antar jag.

Sådant kan dyka upp i skogen i Norrland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »