Allehanda

Sång och lite politik

Smyg, smyg…. jag kastade faktiskt ett och annat öga på melodischlagerfestivalen ikväll. Vilket långt ord, det där som går av stapeln ikväll.

Många av sångerna sjungs på engelska vilket säkert bidrar till att vissa bidragen får en bättre chans. T.o.m. de ryska gummorna slängde in ett och annat ord engelska om jag hörde rätt. Annars är det svårt att höra vad de sjunger oberoende av språk. Det verkar som om melodin och showen är det viktiga, versmakararnas alster hamnar i skymundan.

Konstigt nog brukar jag tycka om Turkiets bidrag men i år var det inte mycket att hänga i julgranen. Trots att de sjöng på engelska.

Få se hur det går för Loreen som jag håller på. ”Publiken exploderade” skrev Aftonbladet strax efter att hon uppträdde. Tur att det bara var symboliskt präntat. På tal om explosioner kom jag att tänka på den PR-vinst som regimen i landet hoppas inhösta. Samtidigt har stålkastarna riktats just på landets ledning och de val som kritiserats internationellt. Vem hade annars hört talas om Azerbajdzjan och orkat bry sig? De ligger ju lite avsides från vår horisont sett. Jo, Baku minns jag från geografilektionerna.

Jag besökte villan ikväll. Isen är helt borta. Dags för ett dopp?

2 kommentarer

 • stenuppsala

  Jag är inte särskilt road av schlagerjippot – men jag tittade och lyssnade lite förstrött, Estlands bidrag Kuula (’Lyssna’) var behållningen, Sveriges bidrag, nej inte min melodi s a s. Och Finland, fanns dom med?

  • Don PJ

   Samma här men i år blev det att titta lite och sova lite mellan verserna. Orkade inte hålla mig vaken genom alla bidragen.
   Jo, Finland var med men slogs ut i semifinalen. Däremot hann jag aldrig höra låten så jag vet varken buu eller bää om den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »