Allehanda

Gömd indisk lutfisk

Kyparen var en liten skojare som förvirrade oss lite. Jag beställde en pizza Quattro. ”Vem skulle ha Audin” frågade han när han serverade? Det skulle ingen ha innan det gick upp för oss att det var min pizza som var på ingång. När jag sedan betalade vid kassan så körde jag med samma stil och ville betala en Audi. Priset var då 43,700 euro för så dyr var bilen påstod han. Jag lyckades dock pruta priset till humana 10,50.

En annan vid samma bord beställde indiskt, Balti gosht, som bestod av bl.a. fårkött. Kryddstarkt och mustigt. ”Varsågod, här är lutfisken” sade han i samma anda när rätten placerades på bordet. ”Lutfisk? Jag skulle inte ha någon lutfisk och jag ser den inte heller” svarade beställaren. ”Ah, den är gömd i riset” blev svaret.

Både pizzorna och det indiska var gott och serveringen snabb och bra när man väl fattade den skämtsamma jargongen. Här på Kumars i Ebbas stad brukar vi samlas till julpizza i mellandagarna, en tradition som ser ut att hålla i sig.

Endast korset fångades på bild men hjärtat och ankaret finns också uppsatta vid juletid på Storgatan. Symboler för tro, hopp och kärlek.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »