Allehanda

Fodralet på plats

I ett par års tid har jag kämpat med en hållare i bilen för mobiltelefonen. Jag hittade ett bra gummifodral till min Samsung som jag tänkte limma fast i en gammal, uråldrig hållare för tjocktelefoner. Tyvärr visade sig gummifodralet allt annat än limvänligt. Det lossnade redan efter några kilometer. Där satt jag med min snyftande mobil som trillat i golvet och inte kunde visa navigator eller annan app som nog så nödvändig är. Tror jag.

Ikväll kom jag på att spänna fast fodraleländet med ett par buntband. Det sitter stadigt som berget och så kommer jag att köra i sommar.  Lägg därtill att jag fixade en kabel mellan telefonen och bilstereon vilket gör att jag via Internet kan hitta massor med musik som sedan strömmar ut i Bruntes högtalare med bra kvalité. Både Spotify och P2 Världen gick fint i mina högtalare.

En bilantenn köptes också och efter montering kan jag åter lyssna på vanlig radio med god hörbarhet även i bilstereon. Den förra antennen bröts av när jag backade in i en gran med tjocka kvistar. – Det gäller att förbereda sig inför sommarens road trip i Norrland. 🙂

Fattas bara att jag fixar min TV-antenn också.

sommar 2015
Antenn eller sjöblomster?

0 kommentarer

 • surridurr

  Smart lösning.
  Jasså bär det av norrut? Hur långt? Ända upp till Lappland? Nyfiken då jag har ett släktursprung från den trakten. Samt från Smålandstrakten
  Kram

  • PJ

   Ja, det blir en tripp i Norrland senare i sommar. Blogginlägg lär väl komma. Till Lappland ja, men Lappland är stort. Jag kan väl säga som så att blir södra Lappland, alltså inte så mycket norrut. Som du säkert vet så finns Sápmi också rakt västerut från min by.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »