Allehanda

Inga mål i min ruta

Musik jag lyssnat på ikväll trots ishockey på TV: Laleh, Pink Floyd, Norah Jones bl.a.….. Jo, och så John Holm med en gammal goding ”Vid ett fönsterbord”. Med det vill jag säga att jag inte är någon sportnörd. Troligtvis kommer jag inte att se en enda av matcherna i pågående Ishockey-VM. För det är det visst? 😉

En gång i tiden var jag en stor följare av Ingmar Stenmarks bravader i backarna. Fortfarande kan jag titta på Formel-1 om jag snubblar över en sändning men i övrigt är det tunnsått med TV-tittandet vad gäller sport. Jo, golf går, konstigt nog, också att vila ögonen på om jag råkar få syn på en klubba och boll i rutan. Själv har jag aldrig spelat riktig golf men det ser intressant ut så vem vet. Så må spelarna glida omkring på isen och jaga sin puck, jag går snart och lägger mig.

I Saltgruvan är naturligtvis ishockey det stora samtalsämnet i dagarna och jag som trodde att jag var ensam om mitt ointresse tills jag till min förvåning fick höra ett par andra krigare i gruvan hade samma åsikt som jag. Tänk, det hade jag inte trott.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=I8hpwLCGdno]

7 kommentarer

 • stenuppsala

  Finns fler som inte tittar på ishockey – den enda sport jag kan titta på (en liten stund) är sumobrottning – hur otroligt det än låter :).

 • Erik Forsling

  Visste inte ens att ishockey-VM börjat! Har bara följt pratet om det, som en politiskt färgad följetong på mitt kära SR P1. Själv kan jag tycka att damernas/parens konståkning är attraktivt att skåda, men det ska man nog tiga med i den miljö jag vistas – nåja, det sista var till hälften ett skämt, till hälften en överdrift.

  Min äldste son har heller inte, vad jag vet, varit särdeles hockeyintresserad, men i hans nuvarande hemland – Kanada – går det inte att undvika, enligt honom.

  Men min egentliga fråga gäller musik. Vet inte hur associationen kom till mig, när du skrev om musik, men förmodligen därför att jag redan tänkt den en gång tidigare idag, och redan under förra veckan. Har du händelsevis hört Kjell Höglunds väldiga femtonminutersdrapa Häxprocess från 1973 ? Jag har den själv på den senare samlingsskivan Lokomotiv. Trevande början, men växande såväl musikaliskt som innehållsmässigt, till ett crescendo. Kan höra den hur många gånger som helst, men det var länge seda sist! Mycket tänkvärd text!

  • Don PJ

   Ha, ha, jag kom att tänka på balett som är snäppet värre i sammanhanget.

   Jo, jag har hört sången men det är nog rätt länge sedan. Inte dåligt med så många verser som alla skall rimmas. Och det finns, som sagt, mycket tankesådd i texten.

 • Erik Forsling

  Ibland är man ivrigare på att skriva, än att tänka! ” … nåja, det sista var till hälften ett skämt, till hälften en överdrift”. 50% + 50%. Detta innebär ju att hela påståendet faller! Men, jag tycker faktiskt att konståkning är vackert och estetiskt tilltalande. I mina ögon snarare en konstform, än en tävlingsgren.

  De tidigare associationerna till Höglund hade såklart inte med dig att göra. Det var det du skrev, som återuppväckte tankarna.

  • Don PJ

   Det är inte heller mig helt främmande att få associationer som inte alltid har direkt anknytning till ett ämne eller ett blogginlägg. Det är väl sådant som kan föra diskussionen i en annan riktning men vad gör det så länge det finns intresse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »