Upplevelser

Ännu en midsommarafton

Vädret är viktigt! Vi människor har en tendens att tala om det.

Vädret vid midsommar antas vara dåligt. Regnigt, kyligt och trist. Det får man höra talas om veckor på förhand. Ifjol stämde det ganska bra, ett halvtaskigt midsommarväder.

Prognoserna i år var inte mycket bättre men si, ingen är så dålig att inte ens väderguden kan ändra sig. Mulet en stor del av midsommarafton men vid kvällningen letade sig solen fram. I skrivandets stund är den rent ut sagt strålande. Fast gärna någon grad varmare.  En vän på FB rapporterade +23 C i Luleå på eftermiddagen. Kanske sommaren ändå letar sig hitåt vad det lider.

Ingen dans kring midsommarstång för min del, ej heller kommer jag att samla sju sorters blomster under kudden. Sister Jane med gemål bjöd dock på smaklig måltid redan klockan ett för att inleda midsommmarfirandet. En utsökt lunch med kokt nypotatis, fisk i flertal former, sallad, grillat kött, efterrätt och vin. – Som avslutning borstade hon min hatt eftersom deras katter hade chillat med den under tiden vi lät kråset smörja.

På kvällskvisten tog jag en tur i byn och fortsatte till sundet där en glass med wiskeysmak avnjöts alltmedan brandbilarna susade förbi. Lite action måste det vara även om kvällen i övrigt är lugn som en filbunke. Inte ens kajorna åt mig skriker när jag min nuna på tunet visar.

En fortsatt fin Midsommar!

får midsommarafton 2015
Även fåren fick en kväll i solsken.
midsommarafton oxkangar
Sister Jane ansåg att jag borde ha blomster i grytan dagen till ära. Således planterade hon en uppsättning.

0 kommentarer

 • wesber

  GLAD MIDSOMMAR. Jobbar hela midsommar, hann ändå med lite kvällsgrillning med barn och barnbarn. Inte så regnigt men kyligt, skönast att avnjuta maten inomhus. Ha det.

 • annepauline

  Vilken ljuvlig bild på fåren bland grönska och vita fina björkstammar. Man kan bli lite filosofisk och fundera över vilka människor som arbetat vid och i den gamla stockladan.

  • PJ

   Jag tror mig veta vilka som en gång i tiden jobbat på dessa ängar och även använt ladan. De är sedan länge döda, så och ladan som sakta går mot förgängelsen. En svunnen tid men gräs finns kvar för dagens får.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *