Allehanda

Länge sedan sist

Ibland träffar man någon som man inte sett på år och dagar. Oftast handlar det om år när man inte ens känner igen personen ifråga. Detta hände mig idag. Först kom hon ut genom fel dörr och jag tänkte nästan protestera när hon kallade på mig. Jag satt ju framför min dörr, den dörr jag alltid gått in igenom när jag besökt min tandläkare de senaste åren.

Men idag kallades jag in till ett annat behandlingsrum av en för mig främmande person som presenterade sig som gammal skolkamrat. Jodå, när hon sade sitt gamla flicknamn kom jag ihåg henne. Det måste ha gått fyrtio år sedan vi senast sågs i vår ungdoms vår. Inte kunde jag då drömma om att nästa gång vi sågs skulle jag sitta där med gapande mun som en fågelunge med henne rotandes där inne med fingrar och instrument. Tänk så det kan gå!

Tandtrollen? Anyway, var finns dessa två gubbar?

4 kommentarer

 • Annepauline

  Då gällde det att du inte dragit henne i flätorna eller mulat henne i snön nång gång på den tiden för många år sedan och som hon plötsligt drog sig till minnes när hon gick lös med borren…

 • Don Juan (the PJ)

  Där sa du något jag inte tänkte på. Som tur var tror jag inte det var några större kontroverser mellan oss. Så inget ont att tala om förutom att jag blir så trött i kindmusklerna när man skall sitta där och gapa.

  • Don Juan (the PJ)

   Visst var jag snäll så jag hade inget att frukta. Men nu efteråt kom jag att tänka på sketchen där Rolv Wesenlund är tandläkaren och diskuterar bilar med en patient. http://www.youtube.com/watch?v=mMLokprH304

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.