Allehanda

Scener från en vinter

När jag ändå är igång med att ha med lite video i mina inlägg så fortsätter jag med en till av bara farten. Denna video blev jag färdig med igår och den är alltså egenproducerad. Mitt i sommaren med varma regn och sol där emellan kom jag att tänka på vintern och hur det är då. Snön hoppas jag att jag kunde förmedla men kölden är värre att få med på video.

De olika scenerna är från byn och vid lite olika tidpunkt men förhoppningsvis i något så när kronologisk ordning. Jag har använt lite olika digikameror, bl.a. min mobiltelefon som tar fina videos trots att den är så liten.

Det är kul att göra film med det kräver sin tid och viss planering om man vill få till det något så när. När jag efteråt tittar på den färdiga videon får jag alltid idéer om hur jag kunde förbättra och göra annorlunda men den processen tar aldrig slut så någonstans måste jag sätt punkt. Det är samma när jag skriver. En text borde alltid få jäsa åtminstone över natten för när jag läser texten nästa gång är det alltid formuleringar som borde ändras, text som kunde läggas till eller dras bort, stavfel som dyker upp och grammatik som borde putsas. När jag skriver blogg blir det i allmänhet inte så. Jag skriver rakt upp och ned, gör stavningskontroll och läser genom ett par gånger och så trycker jag på publicera-knappen.

Vi minns vintern och vår längtan till sommaren; låt oss nu njuta av det som är kvar av denna fina årstid som sprudlar omkring oss. Det är fullmåne nu, augustimåne, har ni tänkt på det?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=P1cebUD5lis]
 

4 kommentarer

 • Maclindhe

  MIdvinternattens köld är hård…
  Vacker film! Förutom de fina bilderna och musiken gillade jag övergångarna mellan scenerna. Vad använder du för program att redigera i?

  • Don PJ

   Lite fladdrig var jag ibland med kameran, kanske det berodde på midvinternattens köld som dröjt sig kvar i handloven.
   Jag körde med vanliga Moviemaker i windows.

 • lagottocattleya

  Vackert! Det där med att jäsa över natten är ett uttryck jag nog lånar…om jag får. Eleverna tröttnar på mina uttryck i frågan och det kan behövas nya!

  • Don PJ

   Visst, låna på du. Sak samma om man skall ta ett beslut som har stor betydelse för ens tillvaro och ekonomi. Det lönar sig alltid att sova på saken åtminstone en natt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.