Allehanda

Cykeltur på gott och ont

Idag nollställde jag cykeldatorn och cyklade en sväng till villan (sommarstugan). Ifjol blev det väldigt sparsamt med cykling för mitt knä krånglade varje gång jag cyklade en lite längre sträcka men något sådant kändes inte av idag. Någon racercyklist är jag inte; fastmer tar jag paus när jag möter någon person att prata med, tar ett foto när motiv dyker upp eller bara sätter mig ned och njuter av utsikten när så bjuds. Det fina med cykling i lite lugnare tempo är att fotomotiv som man annars inte ser när man susar fram i bil plötsligt bara finns där.

Vid villan såg jag ett projekt som kanske borde göras denna sommar. Bryggan har blivit lite sned och vind och är även lite för högt belägen jämfört med vattenytan. Den byggdes för 30 år sedan och på den tiden har landhöjningen sänkt vattenytan med ca 30 cm. Med en ny brygga blir den mera ändamålsenlig och man kommer närmare vattnet. Frågan är om jag skall fixa till den i sommar eller till vintern när jag kan gå på isen bredvid.

När jag åkte hem gjorde jag en avstickare till en gammal soptipp som varit stäng i många herrans år. Tyvärr tar inte alla hänsyn till det utan folk dumpar fortfarande grejor och skräp där. Nytt för i år är en ful hög med diverse grejor, leksaker, kläder m.m. Inte blir man direkt glad när man ser sådant även om det inte är min mark. Sedan gammalt finns nog tillräckligt med skit i det området.

väg
Fin cykelväg, lite trafik och mycket fågelkvitter
bäck
Vilt och vackert om man tittar lite till sidorna.
sorgligt
Mindre vackert, rent ut sagt sorgligt! Vem har dumpa skräp på detta sätt?

 

6 kommentarer

 • kicki

  När man cyklar eller går kan man känna alla dofter i naturen också. Mellan hägg och syren är den bästa tiden, åtminstone vad gäller dofter.

  • PJN

   Just så heter det: mellan hägg och syrén, den bästa tiden. Häggen har inte slagit ut ännu vad jag sett men den är snart här.

 • Anne

  Dofterna ja! Just som jag läste detta hade jag läst ett blogginlägg om uttrycket ”mellan hägg och syrén) 🙂
  http://www.algomin.se/blogg/mellan-hagg-och-syren/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.