Livet på landet,  Upplevelser

Vandring i fåglarnas rike

I morse vaknade jag i god tid innan 06 och gick ut på bron för att vattna blommorna. Just då kom en cyklist susande förbi med god fart. Det var minsann en morgonpigg en.

Det inspirerade mig att själv ta en något tidigare promenad än jag annars brukar och strax efter klockan 08 var jag på väg längs stigen som jag röjde tidigare.

Verkligen lugnt och fint att gå denna tid och jag förmodar att det är ännu behagligare om man tar turen i samband med eller en stund efter att solen gått upp.

Alltså alla dessa fåglar som kvittrar och sjunger! Verkligen en naturens egen konsert. Egentligen borde man spela in den vackra fågelsången för att ha som terapi när vintermörkret och kölden är som värst. Vakna med fågelsång i högtalarna när snöstormen tjuter i knutarna i januari.

Jag tog också en tur ut till byhamnen och satte mig en stund i solskenet på en bänk och bara njöt av morgonen och solen som åter är på språng efter helgens ruskväder. Bara slappade och tänkte på ingenting.

Ett äldre par höll på med mete och jag pratade lite med dem.  En båt kom in till hamnen och lade till vid bryggan. Lugnt och stilla en söndagsmorgon i juni. Inte mycket mygg heller.

På väg tillbaka genom byn så höll kajorna på ett ställe högljudd diskussion om något.  Inte direkt någon skönsång.

Detta borde göras oftare, att ta en tidig morgonpromenad innan solen ännu börjar värma och lugnet är som störst. Förutom fåglarna då som är som mest aktiva men dem lyssnar jag gärna på.

Allt medan solen steg högre på himlen.

Här är det skönt att sitta, och bara titta!

En abborre fick damen men den slet sig och försvann.

Här lurar frassen i godan ro. På andra sidan trädstammen finns en fågelholk som förmodligen skulle uppvaktas. Fast han ser lite sömnig ut.

4 kommentarer

 • Erik Forsling

  Det finns ju färdiga inspelningar att införskaffa, där kan man också ofta lära sig de olika fåglarnas melodier och egenheter var för sig. Eller du kanske vill ha hela kakafonin i ett längre körstycke?

  • PJ

   Förvisso men eget inspelat är väl ändå en klass bättre? Lite som hantverk och fabrikstillverkat.
   Jo, jag tänkte med en längre slinga som man kan ligga och lyssna på medan snön yr runt knutarna.

 • fritidsbloggenblog

  Bästa tiden att gå ut på är tidig morgonstund, det ger så mycket och tankarna blir så pigga. Så brukar jag göra rätt så ofta, fåglarna är också pigga den tiden.
  Trevlig midsommarmåndag!

  • PJ

   Tack för hälsning dagen efter firandet! Där är vi ense, morgonen är den bästa tiden. Det tycker tydligen fåglarna också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Translate blog »