Allehanda

En miss

Det bästa med semestern är inte sol, strandligg och sovmorgnar utan att jag mera eller mindre får disponera min tid som jag själv vill. Det är min stora dröm här i livet, att inte vara bunden av tidsanspråk som andra bestämmer.

T.ex. ikväll efter klockan 22 åkte jag ut till sommarstugan för att se om det kommit vatten i mina tunnor.  Jodå, tunnorna var fulla och nu kan jag ta mitt första bastubad för sommaren när jag vill. Bara en sån sak: att istället för att söka mig till bingen så kunde jag sätta mig i bilen och åka iväg vart jag ville i den fina sommarkvällen.

P3 sände ett program i repris med Laleh som jag avlyssnade i bilradion. Hon har blivit något av en favorit för mig. Begåvad och melodiös musik kombinerad med en mjuk och eftertänksam personlighet gör att man bara kan gilla henne. Men hon går också sina egna vägar och ”följer inte hopen åt”, som salig far skulle ha sagt.

Samtidigt har jag idag upptäckt en förarglig planeringsmiss av min semester. Jodå, visst har jag planer för min semester men de har jag själv bestämt och något jag vill göra. Jag upptäckte något som jag absolut hade velat delta i men som av vissa orsaker troligtvis inte kan genomföras: Urkult-festivalen i Näsåker/Västernorrland. Fin musik, bra upplägg och naturskön omgivning bäddar för ett lyckat evenemang om inte vädergudarna låter det ösregna. – Och just där uppträder Laleh! Vilken miss!!!

Missen består av att jag denna vecka faktiskt kommer att besöka Näsåker. En vecka för tidigt. Så synd att jag inte upptäckte Urkult innan. Titta bara på artistlistan och andemeningen för festivalen; det hade varit sommarens höjdpunkt för mig. Nu hjälper det inte att gråta över spilld mjölk utan istället glädja mig åt det som komma skall. Det är inte så dåligt det heller. Kanske jag badar bastu i morgonkväll och tar sommarens första dopp?

Vatten på väg till ugn och så.

Naturligtvis måste jag ha med en låt som Laleh sjunger: Just nu!
Den passar mig just nu på något vis.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=8RjDWLJLP78]

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *