Allehanda

God Jul och sommarvideo

Så här på julaftonen borde det kanske visas lite julklappar, dans kring julgran och helst lite snö men icke detta år. Snön kan vi glömma för det har regnat hela kvällen. Julgran har jag inte, fastmer riktiga granar i tusental runt om mig. Julklappar köper jag inte till de närmaste utan istället går gåvor till okända behövande.

Några julklappar fick jag dock, tack, tack, tomten. Den ena var en pepparkaka men glasyrtext: God Jul, Tomte! Där fick ni något att fundera på.

Istället för broderade stämningsbilder av julfirandet vill jag blicka bakåt till sommarens stora händelse: Urkultfestivalen i Näsåker i kungariket. För några dagar sedan laddade jag upp en video från festivalen som jag gjort. Videon är hela 23 minuter lång och med den vill jag förmedla något av det underbara som denna festival är. Jag hoppas att jag lyckats till någon del men helst bör man uppleva den själv. Jag minns men ser också framåt. Om en vecka eller två börjar biljetter säljas till nästa Urkult som också är den tjugonde i raden. Jubileum utlovas och troligen något utöver det vanliga kan tima. Gissa vem som kommer att köpa biljett ganska fort?

Se gärna videon i full HD och helskärm. Ha även en bra högtalare inkopplade för bästa ljud. Där finns en kort sekvens som jag tycker är videons absoluta höjdpunkt. Gissa vilken!

Nu blir besök hos sister Jane. Hennes gemål har lovat bjuda på en särdeles gammal och god konjak.

God Jul!

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=dusWQC39nU8]

.

3 kommentarer

 • idaerika

  Underbart! Fin video 🙂 Känslan fanns självklart med. Roligt att se min hembygd, jag sitter i skrivande stund några hundra meter från alla ställen du filmat på och ser också fram emot nästa festival. Kan det vara tjejerna som sjunger på finska du syftar på? 🙂

  • PJ

   Roligt att du gillar videon. Lite problem hade jag med själva filmandet för kameran var ganska ny, hade inte filmat så mycket med den. Det var ljuset från strålkastarna som gjorde att vissa artister blev lite väl vita.

   Nej, inte de tjejerna även om det var en fin snutt med dem också. Det var de tre dansande tjejerna under samma konsert som Värttinä spelade på. De visar så mycken glädje och spontanitet, precis som många andra också visade men dessa lyckades jag fånga i kameran. Jag tror jag vet vem den blonda tjejen är.

   Forsen är också viktig för först kom forsen, sedan kom människorna och nu finns även Urkult där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »