Allehanda

Vila

Det har varit lite lugnt på bloggfronten senaste tid, mycket beroende på att jag haft många bollar i luften, framför allt i Saltgruvan. Det har liksom inte funnits tid att lugna ned sig och samla tankarna. Ibland har jag nästan haft lust att kasta telefonen i väggen när den ringt, även privat. Man blir stressad av att alltid vara kontaktbar, samma erfarenhet har också andra. Sömnen har det också varit si så där med, bara 3-4 timmars sömn vissa nätter. Det märkliga är att jag ändå känt mig pigg på morgonen trots att jag legat och vridit och vänt mig halva natten.

I torsdags kände jag dock tröttheten komma krypande några timmar innan påskens ledighet tog vid. Kanske jag äntligen kunde koppla av när jag visste att nu väntade några dagars vila. Vilade gjorde jag igår. Vilade och åt chokladägg. Jag hade köpt en påse små chokladägg för att dela ut ifall det kom någon liten påskkärring på påsklördagen och knackad på. Tänk att jag inte kunde låta påsen vara utan tryckte i mig allt godiset. Först prövade jag ett ägg, sedan ett till och en stund senare ytterligare ett. Så höll det på hela fredagen tills påsen var tom. Tro inte att jag är någon godisråtta men ibland får jag ett skov och då stoppar jag i mig hela chokladkakan. Sedan kan det gå månader som jag inte alls smakar godis eller kakor.

Jag har så smått funderat på att skaffa en surfplatta. Den är säkert lättare att ha med sig på resor och kanske även att läsa böcker i. Jernbanan som jag nu håller på att läsa är stor som en gammaldags Bibel och tung att hålla medan jag ligger i sängen och läser. Igår såg jag en annons där en surfplatta bjöds ut till ett resonabelt pris. Idag hade jag tänkt åka och titta på den. Det blev dock ingen färd med Brunte för batteriet visade sig vara tomt. Jag hade glömt på taklampan och det klarade batteriet. Så det var nog inte meningen att jag skulle köpa den surfplattan.

Kanske lika så bra, egentligen borde jag trappa ned på antalet apparater och grejor. Bara för att inte ständigt vara uppkopplad och anträffbar.

tulpaner
Se så fina tulpaner sister Jane förärande mig igår. Ett chokladägg fick hon, resten åt jag upp själv. Nåja, hon ville inte ha flera.

2 kommentarer

  • kicki

    Klart du ska köpa en surfplatta! Jag undrade också vad jag skulle med en sådan till, innan jag fick den i julklapp. Som bekant läser jag nästan alla böcker på plattan numera. Bara i solsken måste man ha en riktig bok, för då blir det för ljust att se något på plattan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »