Allehanda

Lite vårkänslor

Bara på ett par dagar har otroligt mycket snö smält bort. Ännu i söndags tyckte jag det fanns snö överallt. Tittade jag ut mot byn genom fönstret såg jag nästan bara snö på åker och i hage, ikväll finns nästan ingen snö alls i samma blickfång. Så snabbt försvann snön.

Ett par svanar syntes igår och även ikväll hördes deras rop på avstånd. Ett annat vårtecken är att de första cyklisterna har rullat förbi med målmedvetna tramp. Snart får jag väl också upphöra med att elda i spisen men ännu någon dag till skall jag ge fyr i min Högfors. Det talas om översvämningar i landskapets större vattendrag och vi har återfått sommarhastigheten på pulsådern genom landskapet. Det är åter dags att byta däck på bilen; jag tyckte jag gjorde det nyss. Så fort allting plötsligt går.

Så får jag rapportera att det första gröna har dykt upp i rabatten. Jag trodde att jag skulle få vänta åtminstone till kommande veckoslut men si nu går det undan. Det är nu som det gäller att njuta av våren och att vara ute så mycket som möjligt. Nästa steg i naturen är isens uppbrott från havet och sedan väntar vi på det gröna i mark och krona.

de första
Nä men, titta, här var det nyss hur mycket snö som helst.
träd
I aspens topp finns det än inget löv, men vänta bara, de är på gång
asp och mossa
Tills vidare får vi nöja oss med detta naturens konstverk

 

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.