Allehanda

Mitt i vintern for Nelli

Mitt i vintern anser jag att vi befinner oss nu. December, januari och februari är vintermånaderna med korta dagar, mörker, snö och kyla medan mars är första vårmånaden. Jo, så står det i almanackan. För mig får våren gärna komma 1 februari men jag får väl ge mig till tåls en månad till. Jag får trösta mig med att dagarna håller på att bli längre. Redan borde dagen vara över en timme längre sedan vintersolståndet och dagarna blir allt snabbare längre.

Så var det sista dagen som Nelli bodde hos mig. Ikväll for hon tillbaka till Den Lyckliga Staden. Vistelsen blev kortare än tänkt. Lite saknar jag  henne nog för hon var så trevlig och passlig, det kortbenta charmtrollet. Varje gång vi kom in från promenad skulle det lekas med pipande bollen. Hon bar omkring bollen och lurade under stol och bord med avsikt att jag skulle försöka ta bollen. Försökte jag ta bollen smet hon snabbt vidare för att dyka upp på ett helt nytt ställe. Tröttnade jag för snabbt kom hon och lade bollen vid mina fötter för att se om hon inte kunde locka mig till lek en stund till. Hon gillade inte när jag talade i telefon, satt för länge vid datorn eller när jag högg ved.

Hon var kvällstrött; redan klockan nio började hon rulla ihop sig och sova med följd att hon redan fem på morgonen var pigg på lite skoj. Helst en sväng ut på gården. Jag kom på att sätta ut henne en stund på gården vid halv tio-tiden på kvällen. Då piggnade hon till och jag fick sova lite längre på morgonen i stället.

Visst var hon trevlig att ha till låns men det blir nog ingen hund för mig ännu. Kanske när jag blir pensionär men dit är det en bit ännu. Ett antal vintrar skall avslutas och somrar upplevas innan det blir dags.

Isnen lägger sig sakta vid Byholms hamn. Här svängde vi idag på vår sista långa promenad, Nelli och jag.
Nelli ville gärna hjälpa till. Här gör hon i ordning tändor till spisen. Lite skräpigt blev det allt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »