Allehanda

Sommardans med vrålande ingress

Gårdagskvällen började inte bra. Visst, dansbussen kom som planerat, äntligen också via vår by, men jag hann knappt sätta mig förrän jag förstod att det skulle bli en inte så lugn resa. I bussen till sommardansen i Maxmo fanns det mest ungdomar. De flesta skötte sig bra men tyvärr fanns det ett par vrålapor längst fram i bussen som fått tag i mikrofonen och i den skrek och gormade de det värsta de kunde, på hög volym. Att sedan spela musik från mobiltelefonen i samma mikrofon var en katastrof och vitsarna som de berättade var de sämsta jag hört på länge. Inte alls så häftigt som de själva trodde. Pojkarna skämde ut sig rejält. Hoppas att de har en rejäl baksmälla idag!

Ett par unga, väna flickor steg också på bussen i vår by, troligen sommargäster av något slag, och de måste nog ha trott att de kommit till världens ände med tanke på eländet i bussen. Ett par pojkar i passlig ålder blev intresserade och bjöd dem det bästa de hade: varsin ölburk men det blev nobben, åtminstone på ölen.

Väl framme blev det strax bättre i den varma kvällen. Danspaviljongen har fin tallskog runt om och ligger nära stranden dit det också kommit ett antal fritidsbåtar. Två orkestrar skötte musiken: Gents och San Marino & Linda. Riktigt bra spelade de och de dansanta fick göra många rundor på dansgolvet. Själv gick jag mest runt och pratade med folk, kända som okända. Bl.a. träffade jag ett par kompisar från den tiden vi var ute i svängen mer eller mindre varje helg. Det var på det glada 80-talet. Idag skulle jag inte orka med det. Låter det mossigt?

Vid ölserveringen var det trångt och alldeles för litet men ett par öl fick jag även om det var kämpigt. Tätt, tätt stod vi som sillar i en burk och masade oss decimeter för decimeter fram mot kranarna. En kille bredvid mig fick tydligen alltför stor närkontakt med en dam och då ursäktade han sig med orden: Det var inte jag, även om det var jag.

Överlag var det riktigt roligt att vara ute och träffa folk även om jag tror att många i min egen ålder valde att åka och titta på Toto som spelade i Ebbas stad. Det är så många aktiviteter i landskapet på sommaren att ibland krockar de och då blir man som åsnan mellan hötapparna. Idag är det dock inget spikat mera än gräsmattan som skall klippas och resten av gräset som jag röjde igår skall lyftas över till fåren. På tal om hötappar så konstaterade min granne fåraherden att det är riktigt bra höbärgningsväder idag. Sol och lagom vind som torkar gräset bra. Kanske en av sommarens bästa dagar eftersom vinden också håller myggen borta.

bussen
Titta, där kommer ju bussen
sjöfågel
Denna sjöfågelunge var på väg till ölserveringen. Undrar om vakterna släppte in den för den hade knappast åldern inne?
dans i sommarnatten
Dans i sommarnatten.

7 kommentarer

 • Ninna

  Det verkar som att det är riktigt trivsamt där du bor! Trots de där busspojkarna. Men såna finns väl överallt.
  Höbärgningsväder ja, och utedansbana! Låter rent av en smula romantiskt! Ljumma vindar!
  Och mossig tror jag inte du är. Eller har det börjat växa lava på dig? 😆

  • PJ

   Ja, det är riktigt trivsamt här med naturen intill och semester…. semester…. SEMESTER!
   Nåja, busspojkarna bryr jag mig inte mycket om sist och slutligen; de är unga och när brännvinet (öl?) går in går förståndet ut…. inte mycket att tala om även om jag just då kände mig frustrerad.

   På en rullande sten växer ingen mossa. Jodå, jag skall på utflykter även denna sommar. Mera därom kommer….

   • Ninna

    Semester är bra. Helt klart! Jag är halvvägs på mina två veckor nu, men det är så lugnt på stället så det kommer att kännas som semester ända till augusti är slut.
    Då kan man väl ta två veckor till. hihihi!

    Här i närheten var det i går kväll nån med för mycket innanför västen som muckade gräl så det hördes lång väg, och som började ta till knytnävarna.
    Men de fick lugnat honom relativt snabbt. Eller om de knockade honom. Därom förtalte inte historien.

    Åja! Liiiiite mossa kan det väl få växa i alla fall?

    • PJ

     Mossa är vackert… men mossig…hmmm…
     Jag uppfattar mig inte, vid närmare eftertanke, som mossig; snarare väljer jag med omsorg vad jag vill uppleva

     • Ninna

      Mossa är vackert! Helt klart!

      Knäppt som värderingar kan fästa vid ord. Fast det värderingen påstår, i själva verket inte har ett dugg att göra med det ordet egentligen står för.

 • kicki

  Att du dristade dig till att åka med dansbussen! Det hade jag absolut inte gjort, då man vet hur ungdomar brukar uppföra sig i sådana sammanhang.
  Annars verkar du ha fått något virus på din blogg. Denna varning kom upp när jag klickade in mig:
  Infection Details
  URL: http://villniles.files.wordpress.com/201
  Process: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\f…
  Infection: URL:Mal

  • PJ

   Alla andra ungdomar uppförde sig fint men så fanns det ju detta undantag. Att busschauffören inte tog ifrån dem mikrofonen eller vred ned volymen var dock märkligt.
   Hmmm, jag vet inte vad det skulle vara för något virus. Lite spam får jag med det rensar bloggen själv bort. Jag får kolla upp det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »