Allehanda

Semester!

Första dagen (tisdag) på semestern med strålande sol, lagom varmt. Jag är ingen stor vän av hetta och stekande på stranden, däremot kan jag nog sakna varma sommarkvällar och social samvaro i kvällssolen.

Program? Inte mycket så långt men planeringsavdelningen är i full gång och något skall jag väl få uträttat, både av nytta och av nöje. Ganska skönt att inte ha en massa måsten som skall göras och förväntningar som kanske inte infrias. Inte minst vädret kan ställa till det. – Något har jag dock i bakhuvudet så få se vad som dyker upp.

I lördags besöktes Svedjehamn i Björköby tillsamman med sister Jane och svåger. Postrodden från Holmön var inställd p.g.a. otjänlig sjögång vid start men ändå seglade båtar över med fin vind i seglen och minimalt roende. Vackert gled de in i hamnen och halade segel innan strandhugget. Fest blev det senare på kvällen i Salteriet men då hade vi redan lämnat platsen. Svåger propsade på bastubad varför vi åkte hem i kristlig tid.

På tal om segling så hade jag en liten semesterplan som dock gick i stöpet. Sister Jane och svåger köpte i fjol höstas en segelbåt. I vår har de fixat till en del grejor ombord och sjösatt den. Tanken var att de skulle segla över till svenska sidan, ned till Ulvön och där skulle jag joina dem. Det hade varit kul att segla över Bottenhavet tillbaka till Pampas efter ett dygn på Ulvön. Det hade varit en passlig färd för mig eftersom jag inte var beredd att ligga närmare en hel vecka till sjöss som hela turen annars skulle ha krävt. Min reseplanering med färjor och bussar var klar. Skeppsfolket var nog intresserade; nu bidde det inte så men kanske en annan gång.

Svedjehamn Björkö
Svedjehamn på Björkö
Salteriet Björkö
Salteriet i Svedjehamn. Ett par av allmogebåtarna vid stranden.
Monädpasset 204-06-26
Här anländer Monäspasset till Svedjehamn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.