Allehanda

Hetta och dimma

Det har inte blivit bloggat på ett par dagar nu för jag har haft lite problem med min dator.  På lördag började den bete sig märkligt när jag skulle skriva i mitt ordbehandlingsprogram.  Markören hoppade fram och till baka, markerade text hur som helst, öppnade olika menyer och programmet var allmänt virrigt. Jag trodde att jag hade ett spöke i datorn eller ett virus.

Senare visade det sig att pekplattan på laptoppen hade aktiverats och så fort jag nuddade vid den for fokus hit och dit och gjorde diverse märkliga manövrar. Troligen är det någon uppdatering som ställt till det men myror i huvudet fick jag. Det var nästan så att jag hellre haft myror i brallan.

Igår packade jag bilen med diverse utstyr och tillsammans med sister Jane med gemål företog vi en resa över pölen.  Visserligen var färjan en timme försenad och med den strålande sol som sken blev det hett i bilkön. Ytterligare grader hett var det i en bil vid sidan om där ett par i 50-års ålder praktiserade diverse amorösa ömhetsbetygelser. Kyssarna var långa och heta och inte hade han händerna på ratten precis. Nåja, varför skulle inte kärleken blomstra även vid mogen ålder?

Mitt på Kvarken kom tät dimma och den höll i sig ända tills vi närmade oss Skellefteå i den sena kvällen. Något uteliv blev det inte den kvällen. Istället blev det lite trubbel med överföringen av bilder från kameran till datorn. Jag har denna gång med mig min gamla laptop och den är inte så van med men nya kamera. Jag hoppas det är ett övergående problem; annars kan det bli en blogg utan bilder en tid.

Ja, jag är på en liknande Norrlandsturné som jag gjorde ifjol men denna gång är den nog mera spännande på flera sätt. Vädret ser inte ut att bli perfekt för regn utlovas från och till under veckan. Vad gör man i Skellefteå en måndag morgon i slutet av juli? Kanske en promenad längs älven för att smälta frukosten?

wasa express
Vem poserar där om inte Sister Jane med gemål. Det må vara mig förlåtet men de har ju solbrillor så inte blir de värlskändisar för detta.

7 kommentarer

 • annepauline

  Här hos mig var det nästan 30 grader varmt i helgen. Puh! Det lovades åska men den drog nog åt något annat håll.
  Hahaa, på tal om amorösa ömhetsbetygelser, en dag när jag åkte tunnelbana in till staden var det ett par, också bortåt femtioårsåldern, som satt och rentav grovhånglade. Lite kul såg det ut för hon var troligen svensk, lång och stor, ja, ärligt sagt smällfet. Han var av asiatiskt ursprung, kort, liten och spinkigt mager. Ibland försvann han helt och hållet i hennes yppiga barm. Folk runtom satt och smålog lite grann åt ”föreställningen”.

 • Erik Forsling

  Kommentar offside. Vill bara meddela att jag flaggade för din blogg idag på ”Glömda ord” (http://glomdaord.wordpress.com/), under dagsordet ”boklåda”. Du vet ju hur långrandig jag kan bli, så om du i förfäran snabbt vill finna vad jag ställt till med så finns länken och kommentaren i min kommentar till min egen kommentar. Solklart, eller hur!?

  • PJN

   Jag förstår dina tankar kring låda och lada. Köplada är nog ganska vanligt ord och då avses, åtminstone i mitt fall, att avdramatisera köppalats, dagligvaruhandel och allmän köphysteri.En lada låter mera jordnära och bondskt. Så det har inte så mycket att göra med tyska laden.

  • PJN

   Visst är det så,speciellt som man inte vet vem som stsyr. Nu var det jag själv som styrde utan att veta om det så då är det extra mysko.
   Tack! Sitter just nu i Vilhelmina och nätet är inte det mest snabba så nytt inlägg får vänta till i kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate blog »